Ai încercat acest truc, până acum? Dacă nu, ar fi cazul ca, data viitoare când faci supă cu găluște, să amesteci și tu grișul cu mălai. Vei avea rezultate frumoase.
Carnea de vită bătrână devine mai fragedă şi se pregăteşte mai repede dacă o freci cu boabe de muştar, iar înainte de a o pregăti o speli cu apă rece.
Carnea de miel sau de oaie este mai suculentă şi nu mai are miros dacă este opărită cu lapte clocotit.
Ciupercile nu se mai înnegresc dacă, înainte de a le pune la fiert, le ţii puţin în apă cu oţet.
Conopida rămâne mai albă dacă pui în apa în care fierbe puţin lapte.
Când ai nevoie să cureţi mai multe cepe, pune-le un sfert de oră într-un vas cu apă fierbinte, pentru a se curăţa mai uşor.
Zarzavatul veştejit se va curăţa mai uşor dacă este ţinut câteva ore în apă rece.
Poţi desăra icrele punându-le într-un tifon şi scufundându-le pentru câteva minute în lapte. Pentru ca icrele să devină albe şi pufoase, adaugă apă minerală sau sifon pe parcursul preparării.
Stafidele trebuie spălate şi scurse înainte de a fi puse în prăjitură. Iar ca să nu se lase la fund, trece-le prin făină.
Frişca se întăreşte mai repede dacă o baţi cu câteva picături de lămâie sau cu un albuş de la frigider.
Când fierbeţi leguminoase verzi, puneţi sarea la început. Când fierbeţi leguminoase uscate, puneţi sarea abia în ultimul act, adică atunci când boabele încep să se înmoaie sau să crape.
Găluştele de griş vor fi mai aspectuoase şi mai gustoase dacă amestecăm grişul cu 2-3 linguriţe de mălai de bună calitate.
Cartofii îşi vor păstra culoarea albă la piure, dacă în apa în care au fiert am pus puţin oţet.
Puneţi sare în apa în care se fierb ouăle şi ele nu vor mai crăpa la fiert.
Varza crudă se sărează mai întâi şi apoi se frământă pentru a se frăgezi.
Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit împreună cu o mână de sare, până ce se răcesc. Când se curăţă, se umezesc doar degetele cu apă.
Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm într-un tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor.
Când fierbeţi paste făinoase, puneţi în apă o bucăţică de unt. Astfel, nu se va mai forma spumă.
Friptura de porc la tigaie sau cea de vită la grătar sunt mai gustoase dacă se freacă cu unt şi cu cimbru. Untul proaspăt şi cimbrul frecat, amestecate cu mujdei de usturoi, dau un gust deosebit puilor la frigare.
Fasolea verde şi mazărea îşi vor păstra culoarea la fiert, dacă vom pune în vas puţin bicarbonat. Înainte de a-l pune la fiert, puneţi orezul la înmuiat, în apă rece. Va fierbe mai repede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News