De ce nu este indicat să speli lenjeria intimă cu restul hainelor. Pericolul la care nu te-ai fi gândit

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt

Dacă obișnuiați să vă spălați lenjeria intimă cu restul hainelor, ar fi cazul să încetați să faceți acest lucru. 

Trebuie să spălați lenjeria intimă separat? Da, trebuie. Aceasta va opri răspândirea bacteriilor și a altor germeni de la alte haine la lenjeria intimă sau de la lenjeria intimă la haine. Dacă alegeți să spălați împreună, puteți, atâta timp cât nu se vor răspândi germeni sau bacterii sau nu vor exista pete (acest lucru ar trebui făcut doar pentru lenjeria intimă din motive de igienă personală). Dar indiferent dacă spălați sau nu separat, dezinfectați mașina înainte și după ce spălați lenjeria intimă în ea. acest lucru vă va proteja lenjeria și hainele.

Spălarea lenjeriei de corp este foarte obligatorie, deoarece este purtată în partea intimă și necesită multă grijă pentru a nu înmulți bacteriile și germenii. Este recomandabil să vă spălați lenjeria intimă separat din cauza petelor din unele părți. Puteți să o spălați fie la mașină, fie manual.  Rețineți că lenjeria intimă are nevoie de multă îngrijire, așa că este indicat să o frecați de mână chiar și după ce o învârtiți în mașină.

De ce ar trebui să spălați separat lenjeria intimă?

Există motive pentru care ar trebui să vă spălați lenjeria intimă separat, dar iată care sunt cela mai importante:

 Petele

Unele persoane au tendința de a pune atât lenjeria intimă, cât și hainele în mașina de spălat fără a separa lenjeria intimă din cauza petelor. Petele de pe lenjeria intimă ar putea fi rezultatul scurgerilor și al unor alți factori, așa că trebuie să vă spălați lenjeria intimă separat.

Răspândirea germenilor

Trebuie să vă spălați lenjeria intimă separat pentru a evita răspândirea germenilor de la haine la lenjeria intimă sau de la lenjeria intimă la haine, așa cum am menționat mai devreme în acest articol. Răspândirea germenilor ar putea fi galopantă dacă nu vă spălați lenjeria intimă separat. Dintr-o astfel de neglijență, ați putea fi infectat cu bacterii infecțioase după ce ați îmbrăcat lenjeria intimă.

Ce se întâmplă când îți speli lenjeria intimă cu alte haine?

Când vă spălați lenjeria intimă cu alte haine, se pot întâmpla câteva lucruri. Lucruri precum:

Răspândirea germenilor sau a bacteriilor de la lenjeria intimă la haine sau de la haine la lenjeria intimă.
O cârpă de înălbire îți poate păta lenjeria intimă și îi poate da lenjeriei tale o altă culoare.
O spălare necorespunzătoare a lenjeriei de corp.
Amestecarea lenjeriei de corp cu haine de bucătărie sau cu alte haine.

Cum se spală corect o lenjerie intimă

Spălarea lenjeriei de corp poate fi dificilă, spre deosebire de hainele normale pe care le spălăm, deoarece trebuie să vă asigurați că nu există bacterii vii, germeni sau pete pe chiloți/boxeri înainte de a-i întinde la uscat.

Acesta este motivul pentru care spălarea lenjeriei de corp cu mașina de spălat nu este recomandată, deoarece ar trebui să vă asigurați că părțile delicate ale lenjeriei de corp, cum ar fi partea de jos, talia... sunt spălate corespunzător, potrivit weardaddy.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel