De ce NU ESTE BINE să faci cadou un ceas de perete

Data publicării:
Ceas, foto Unsplash/ autor: Andrew Seaman
Descriere foto: Ceas, foto Unsplash/ autor: Andrew Seaman

În vremurile noastre digitale, ceasurile de perete sunt, mai degrabă, o piesă decorativă sau un obiect de valoare din colecția unui pasionat de artă veche, decât un dispozitiv pentru măsurarea timpului. Dar secole la rând, lucrurile au stat altfel, astfel că în jurul ceasului de perete au apărut o mulțime de superstiții. Printre altele, se spune că nu ele nu trebuie făcute cadou.

Fantome

Cu multe secole în urmă, ceasurile erau asamblate manual, de ceasornicari. Vechile ceasuri trebuiau întoarse regulat și aveau pendule le ”dădeau” viață. De aceea se și spune că ele ”merg” înainte, precum oamenii: un pas, o secundă, încă un pas, altă secundă. Se spunea că, lucrând la opera sa, ceasornicarul punea în fiecare dintre ceasurile de perete pe care le confecționa un pic din sufletul său. În același timp, la decesul cuiva, ceasul era oprit, pentru a speria sufletul, transformându-l în fantomă. De aceea se spune că un ceas de perete în casă alungă duhurile rele, fantomele. 

 

Citește continuarea pe DCBusiness.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel