De ce nu e bine să refoloseşti uleiul de gătit. Riscuri enorme pentru sănătate

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Refolosirea uleiului de gătit poate fi motivul pentru care aveți animite probleme de sănătate.

Reutilizarea uleiului de gătit se face, de obicei, din cauza excesului de alimente sau a pregătirii meselor. Această practică obișnuită din bucătărie ar putea să vă ajute să economisiți timp și chiar bani, dar poate fi motivul pentru niveluri ridicate de inflamație în corpul dumneavoastră. 

1. Face ca uleiul să fie mai cancerigen

Orice lucru care este cancerigen are posibilitatea de a provoca cancer. Din ce în ce mai multe cercetări arată cum aldehidele - elemente toxice -  sunt produse atunci când reîncălzești uleiul. Gătitul alimentelor prin refolosirea uleiului de gătit poate crește, de asemenea, radicalii liberi din organism, care pot provoca inflamații - cauza principală a majorității bolilor, inclusiv a obezității, a bolilor de inimă și a diabetului. O inflamație ridicată în organism poate reduce, de asemenea, imunitatea și vă poate face predispuși la infecții.

2. Crește colesterolul LDL

Alimentele gătite în ulei negru, afumat, care sunt folosite și reîncălzite pe parcursul zilei pot crește nivelul de LDL sau colesterolul rău din organism. Un nivel ridicat de colesterol LDL poate crește riscurile de boli de inimă, accident vascular cerebral și dureri în piept. Evitați să refolosiți uleiul de gătit pentru a evita problemele legate de colesterol. 

3. Mai multă aciditate

Dacă acea senzație de arsură în stomac și în gât a devenit mai frecventă ca niciodată, atunci uleiul de gătit reîncălzit poate fi vinovatul. Evită să mănânci mâncare prăjită dacă te confrunți cu mai multă aciditate decât de obicei. Dacă vă ajută la reducerea acidității, atunci aveți răspunsul cu privire la factorul cauzal al acesteia - uleiul de gătit reutilizat, potrivit ndtv.com

Alte riscuri pentru sănătate implicate de consumul de alimente în ulei de gătit reîncălzit sunt:

Obezitate
Creșterea în greutate
Diabet
Boli de inimă!Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel