De ce nu e bine să faci planuri pentru o perioadă mai mare de 6 luni. Andrei Diaconu, consilier spiritual: Nu va mai funcționa! / video

Data publicării:
Sursă foto: Captură video podcastul lui Damian Drăghici
Descriere foto: Sursă foto: Captură video podcastul lui Damian Drăghici

Andrei Diaconu, terapeut, consilier spiritual și clarvăzător, a fost invitat la podcastul lui Damian Drăghici. 

În cadrul podcastului, Andrei Diaconu a explicat de ce nu e bine să îți faci planuri pe o perioadă îndelungată de timp. 

„Nu vă mai faceți planuri pe o perioadă mai mare de 6 luni de zile pentru că lucrurile se pot schimba foarte mult, de la o zi la alta, de la o oră la alta, și, aș îndrăzni să spun, chiar de la o secundă la alta.

Nu mai acționați la fel cum acționați înainte, adică tiparul ăsta comportamental trebuie schimbat. Ceea ce mergea până acum doi ani de zile, sau modalitatea în care abordai o problemă, nu va mai funcționa, nu mai e aceeași. Asta te frustrează, te dezamăgește, dar trebuie să ne adaptăm.

Adaptabilitatea face parte din natura umană, doar că foarte mulți dintre noi, din comoditate, poate, din ego, pentru că este și un an în care ego va bubui în noi foarte mult, punem cumva frână procesului de schimbare.”, a spus Andrei Diaconu la podcastul lui Damian Drăghici. 

 

Stres, anxietate și pierderea prezentului

Pe lângă incertitudinea viitorului și faptul că planurile făcute pe termen lung pot deveni rigide și pot să nu permită adaptările necesare la schimbările circumstanțelor sau la noile oportunități care pot apărea, menționate de Andrei Diaconu, se mai poate adăuga stresul, anxietatea și pierderea prezentului. 

Atunci când faci planuri pe termen lung, vei începe să te simți stresat și anxios deoarece vei încerca să le duci pe toate la îndeplinire sau să faci față presiunii de a te încadra într-un anumit calendar.

Atunci când te concentrezi exclusiv pe viitor, există mari șanse să pierzi prezentul și să nu te bucuri suficient de el și de experiențele pe care le ai acum.

Sigur că este necesar să îți stabilești obiective pe termen lung pentru a-ți ghida acțiunile și eforturile, însă flexibilitatea și adaptabilitatea sunt, de asemenea, foarte importante pentru a putea face față schimbărilor și a te bucura de viață în prezent.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel