De ce nu e bine să dormi cu ventilatorul pornit. Avertismentul experților

Unsplash.com/ autor Delaney Van
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Delaney Van

Experții averizează că ventilatorul poate avea câteva efecte neplăcute asupra sănătății, dacă îl lăsăm pornit noaptea, în camera în care dormim. 

În timp ce ventilatoarele sunt o modalitate ideală de face răcoare în casă în timpul caniculei, menținerea lor pornită toată noaptea poate avea mai multe efecte negative asupra sănătății, potrivit rapoartelor Sleep Advisor.

Și nu este o veste bună pentru cei care suferă de alergii sau astm, deoarece dormitul cu un ventilator pornit ar putea pune în circulație nu doar aerul - ci și polenul și praful. 


 "Uitați-vă atent la ventilatorul dumneavoastră. Dacă a adunat praf pe palete, acele particule zboară prin aer de fiecare dată când îl porniți”, avertizează The Sleep Advisor.

 

Păstrarea ventilatoarelor electrice pornite toată noaptea poate avea mai multe efecte negative asupra sănătății, potrivit rapoartelor Sleep Advisor.

Dacă lăsați ventilatorul pornit toată noaptea, vă puteți aștepta la probleme cu pielea. Aerul din cameră ar putea să vă deshidrateze la nivelul epidermei, lăsând pielea uscată.


De asemenea, curentul de aer constant poate avea același efect asupra ochilor și gurii - în special asupra celor care dorm cu ochii și gura parțial deschise.

Mai mult, Sleep Advisor a avertizat că aerul rece ar putea avea ca rezultat  o senzație de rigiditate  la prima oră a dimineții- în special pentru cei care poziționează ventilatorul spre gât și  față.


'Acest lucru se datorează faptului că aerul rece concentrat poate face ca mușchii să se încordeze și să apară crampele', au explicat experții.

 

Cum să faci răcoare în casă vara fără aer condiționat. Cele mai bune trucuri

 

Zilele călduroase de vară și-au făcut deja apariția, motiv pentru care toată lumea caută să se refugieze în locuri cât mai reci. Dacă locuința dumneavoastră nu are un aparat de aer condiționat - sau dacă pur și simplu încercați tot posibilul să nu-l utilizați non-stop - există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține casa rece.


Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru a vă menține casa rece: 

1. Trage draperiile

2. Nu folosiți cuptorul


3. Scoateți din priză electronicele și electrocasnicele pe care nu le folosiți


4. Lăsați să intre aerul rece, noaptea

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 21 iul 2021, 17:28 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience