De ce nu ar trebui să duci gunoiul noaptea. Semnificația neștiută a acestei superstiții

Data publicării:
Sursa foto: unsplah, autor Sven Brandsma
Descriere foto: Sursa foto: unsplah, autor Sven Brandsma

Superstițiile sunt derivate din credințe străvechi și transmise din generație în generație în cadrul unui popor. Fie că ne plac sau nu, fie că le acordăm sau nu vreo importanță, întotdeauna auzim sau pur și simplu ne amintim tot felul de superstiții, fie că este vorba despre evenimente importante din viața noastră, cum ar fi un examen sau o nuntă, fie că este vorba despre evenimente mărunte de zi cu zi.

Se spune că, dacă duci gunoiul noaptea sau bați praful de pe covoare înainte de apusul soarelui, îți arunci norocul și nu vei avea noroc la bani. De asemenea, aduce ghinion să pui rufele la uscat după apusul soarelui. Nici să mături imediat după ce oaspeții tăi pleacă și sunt încă în drum spre casă nu este bine. Iar dacă măturați înainte de masă, treburile casnice nu vor merge la fel de bine. Există însă o altă superstiție care spune că măturatul și aruncarea gunoiului noaptea îți vor aduce vizita unui străin, un om care nu va aduce vești deloc bune pentru noi și familia noastră, potrivit houzbuzz.com

Alte superstiții 

Când te muți într-o casă nouă, nu trebuie să aduci vechea mătură, pentru că aduci tot ghinionul din trecut. De asemenea, aduce ghinion să împrumuți sau să dai cu împrumut o mătură. Ceea ce ar trebui să faci atunci când te muți este să aduci o mătură nouă, o monedă și cărbuni și să împrăștii niște sare pe pervazul ușii. Dar dacă se întâmplă să vărsați sare sau să lăsați o foarfecă deschisă, veți avea parte de o bătaie.

De asemenea, se crede că, dacă faci patul cu altcineva, vei intra într-o ceartă cu acea persoană. Se presupune că trebuie să faci patul de unul singur, fără întreruperi. Iar dacă nu faci patul într-o duminică se spune că aduce ghinion. Orice farfurie care se ciobește trebuie aruncată imediat, pentru că aduce, de asemenea, ghinion pentru casă. Atunci când pierzi ceva prin casă și nu reușești să-l găsești, ar trebui să pui un pahar cu susul în jos și să cauți din nou, potrivit unei alte superstiții.

Superstiții în grădină

Atunci când vă vedeți și salutați un vecin, nu trebuie să dați niciodată mâna peste gard. Se spune că iedera care crește pe casă o protejează pe aceasta și familia. De asemenea, se spune că aduce noroc într-o căsătorie dacă este purtată de mireasă. Sambucusul plantat în jurul casei se crede, de asemenea, că este protector și se presupune că aduce noroc pentru a aduce noroc coplurilor care îl poartă în ziua nunții.

Se spune că ienupărul, cu acele sale, ține la distanță hoții. Oricum, este credința generală că plantarea unui copac în curte aduce noroc: mesteacănul ar trebui să aducă familiei fericire, plopii - prieteni buni, nucul - sănătate și stejarul - dragoste adevărată. Dimpotrivă, se presupune că bradul aduce ghinion. Dacă totuși îl doriți în grădina dumneavoastră, nu plantați doar unul singur. Să ai lovitura în grădină aduce noroc, dar crește doar pentru cei care sunt harnici, se spune. Iasomia aduce noroc și bani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel