De ce este important să ne protejăm ochii pe timpul verii. La ce riscuri te expui

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Nu doar pielea noastră are de suferit pe timpul verii. Ochii sunt de multe ori neglijați când vine vorba de protecția împotriva soarelui. Dacă pentru piele loțiunile cu factor de protecție împotriva razelor UV își fac bine treaba și astfel poți evita arsurile, ochii sunt mult mai sensibili și expuși direct acțiunii nocive a soarelui.

În timpul verii, tot mai mulți oameni urmează rutine stricte de îngrijire a pielii și schimbă dietele pentru a se adapta la temperaturile ridicate, în timp ce neglijează protecția ochilor. O serie de afecțiuni pot apărea în cazul în care temperaturile cresc foarte mult și, prin urmare, îngrijirea suplimentară a ochilor este o cerință obligatorie recomandată de oftalmologi. În prezent, există o creștere de aproximativ 30% a infecțiilor oculare care se manifestă sub formă de conjunctivită.

Unele probleme comune includ, de asemenea, următoarele:

Expunerea neprotejată la lumina soarelui: Razele UV prezente în soare conțin un risc crescut de apariție a cataractei și, în același timp, o posibilă amenințare pentru deteriorarea retinei cunoscută sub numele de retinopatie solară.

 Expunerea directă la UV în lumina soarelui poate provoca Pterygium- o afecțiune care duce la o creștere excesivă pe cornee.

Ochii uscați sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă mulți în timpul verii. În acest sezon, din cauza expunerii directe la lumina soarelui și a căldurii excesive, uscăciunea ochilor duce la evaporarea filmului lacrimal din ochi.

Din cauza riscurilor menționate mai sus, iată câteva sfaturi simple pentru a vă proteja ochii, continuând să vă bucurați în același timp de frumusețea sezonului:

Ochelarii de soare cu protecție UV pot ajuta la protejarea oricărui tip de problemă a ochilor și, de asemenea, minimizează orice fel de expunere la lumina soarelui.

Să rămâneți bine hidratați în timpul verii, bând apă suficientă, mâncând mese sănătoase și fructe pe bază de apă, care ajută la prevenirea uscăciunii ochilor, un fenomen comun în timpul verii.

 Lacrimile artificiale, lubrifianții sau orice fel de înlocuitori, cum ar fi picăturile pentru ochi, ajută la restabilirea umidității naturale a ochilor. Folosirea acestora în timpul verii este o modalitate excelentă de a păstra umiditatea nu doar pentru a evita uscăciunea, ci și orice fel de infecții, potrivit timesofindia.com

 Consumați alimente bogate în vitamina A, cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovul, castravetele, papaya etc.
Este important să ai o dietă echilibrată, să consumi suficientă apă și să urmezi câteva dintre sfaturile menționate mai sus pentru a hrăni cea mai importantă parte a corpului tău, ochii.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel