De ce conducerea defensivă nu e doar preventivă. Titi Aur: Când mergi pe stradă te aperi de două situații

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor why kei
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor why kei

Titi Aur, fost pilot de raliuri şi expert în conducere defensivă, a explicat ce este, de fapt, conducerea defensivă.

Titi Aur, fost pilot de raliuri şi expert în conducere defensivă, a explicat în cadrul emisiunii DC Conducem ce este, de fapt, conducerea defensivă și de ce este folosit anume acest termen și nu cel de conducere preventivă.

"Ce este conducerea defensivă și de ce defensiv nu e preventiv? Pentru că de mulți de discuții în jurul cuvântului sau a expresiei de conducere defensivă, când a reușit să intre oarecum în mentalul colectiv și când a devenit practic să fie folosit în anumite părți legale, și la ASF, și în anumite legi, au venit din partea unor cunoscători chiar, din partea unor persoane implicate, a venit această discuție De ce defensiv și nu preventiv?

Diferența dintre defensiv și preventiv

Păi e defensiv din mai multe motive. Unul dintre ele este pentru că defensiv este termenul acceptat pe plan mondial, în toată lumea se spune conducere defensivă. Al doilea motiv este că defensiv în seamănă să te aperi, preventiv înseamnă doar să previi, sau, în fine, se înțelege doar să previi. Defensiv, în schimb, înseamnă și să previi, dar și să te aperi, adică să acționezi sau să reacționezi în cazul în care este necesar.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel