De ce apa îmbuteliată are termen de valabilitate și nu e bine să o consumi după această dată. Prof Dan Vodnar: Apa nu expiră, ci sticla!

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Apa nu se strică, după cum știm cu toții, dar cu toate acestea apa îmbuteliată are termen de valabilitate. Și e bine să nu o consumăm după ce acesta expiră, atrage atenția Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, pentru că poate fi foarte periculoasă! Iată de ce: 

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, USAMV Cluj-Napoca spune că există o logică foarte bună în spatele faptului că apa îmbuteliată are termen de garanție. 

„Apa nu expiră, dar sticlele în care se îmbuteliază au un termen limitat de valabilitate”, spune renumitul specialist în gastronomie. 

Și nu e bine să cumpărăm și să consumăm apă cu termen de valabilitate depășit, pentru că aceasta poate fi chiar periculoasă. 

„După expirarea termenului de valabilitate, sticlele din plastic vor elibera substanțe chimice în apa îmbuteliată, aspect care duce la modificări de gust și miros”, a notat Dan C. Vodnar, pe pagina de Facebook intitulată „Știință cu sare și piper”

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 25 ian 2022, 19:53 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience