De ce ai nevoie, de fapt, pentru a avea dinți sănătoși. Dr. Bogdan Grozescu: Este o investiție pe care o faci o dată / video

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Dr. Bogdan Grozescu, medic stomatolog, a fost invitat la podcastul lui Damian Drăghici unde a explicat ce trebuie să faci pentru a-ți menține dinții sănătoși. 

Dr. Bogdan Grozescu a subliniat importanța igienei bucale, afirmând că aceasta este cheia pentru sănătatea orală.

„Cheia de boltă pentru absolut orice e igiena bucală, de două ori pe zi. Eu recomand să bagi 2000 de lei în dispozitive, cam atât te costă, dar cei 2000 de lei îi cheltuiești o dată.", a spus dr. Bogdan Grozescu. 

 

De ce ai avea nevoie

Dr. Bogdan Grozescu a evidențiat importanța igienei bucale, recomandând utilizarea unei periuțe de dinți de înaltă calitate și a unui irigator bucal. Pacienții cu o igienă orală bună prezintă mai puține probleme, cum ar fi retracțiile gingivale sau sângerările, și se recomandă vizite regulate la dentist pentru curățarea profesională de două ori pe an, în ciuda unei igiene dentare adecvate acasă.

„Ai nevoie de o periuță de dinți top și recomand un duș bucal, un irigator bucal. 

Dacă te speli pe dinți, indiferent dacă ai dinți naturali, lucrări protetice sau implanturi, diferența eu o văd statistic între pacienți. Tu poți veni la mine și, înainte de a intra la programare, poți să te speli cu perie de sârmă. Eu văd dacă tu ai o igienă bucală bună, cotidiană sau o ai înainte de programare.

Pacienți la care am făcut lucrări protetice, văd la 4 ani cum se comportă lucrările în funcție de igiena lor.

Cine are igienă bucală bună nu are retracții gingivale, gingiile sunt sănătoase, nu are sângerări. În plus, ce scrie pe toate pastele de dinți „mergi la medicul stomatolog de două ori pe an” e foarte important pentru că, oricât de bine te-ai spăla pe dinți, curățarea profesională o dată la 6 luni, făcută în clinică, are o mare greutate.", a spus Dr. Bogdan Grozescu la podcastul lui Damian Drăghici. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel