De ce ai mâinile mereu RECI. Bolile pe care le ascunde această afecțiune și ce trebuie să faci să o tratezi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Andrew Moca
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Andrew Moca

Ce să faci dacă ai mâinile mereu reci. Bolile pe care le ascunde această problemă.

Dacă vă simțiți mâinile reci chiar și vara sau pe vreme caldă, sau dacă le ia mult timp să se încălzească după ce au fost expuse la frig, este posibil să aveți o boală sau o afecțiune care restricționează fluxul sanguin la nivelul mâinilor.

Sângele circulă de la inimă la mâini prin artera cubitală și artera radială. Expunerea la temperaturi scăzute face ca mușchii din jurul acestor artere să se strângă sau să se contractă. Acesta este un răspuns normal, pentru ca organismul să poată conserva căldura și să protejeze organele vitale, cum ar fi inima și plămânii, de deteriorare.

Cu toate acestea, uneori, vasele de sânge se contractă brusc, chiar și atunci când nu există o cauză aparentă. Această constricție sau vasospasm provoacă senzația de frig la mâini. De asemenea, pielea degetelor și a mâinilor și-ar putea schimba culoarea de la roz la albastru sau alb. Atunci când fluxul sanguin se reia, mâinile pot apărea roșii și se pot simți fierbinți.

Vasospasmele frecvente sau prelungite pot avea ca rezultat răni ale pielii (ulcere) sau leziuni ale țesuturilor.

Care sunt cauzele mâinilor reci. Ce boli și afecțiuni pot provoca apariția mâinilor reci?


În afară de expunerea la temperaturi scăzute sau de manipularea obiectelor reci, unele boli sau afecțiuni pot provoca senzația de mâini reci. Simptomele pot varia de la ușoare sau moderate la severe.

Dacă simptomele sunt ușoare sau apar ocazional, este posibil să le ignorați. Dacă simptomele devin mai frecvente sau severe, este posibil ca afecțiunea dumneavoastră să necesite tratament.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel