Petrică Mâțu Stoian, cauza decesului. Primele rezultatele ale autopsiei

Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook

Vestea morții lui Petrică Mâțu Stoian a șocat o țară întreagă. Surse medicale arată  care a fost cauza morții a marelui artist.

În urma morții lui Petrică Mâțu Stoian au apărut tot mai multe speculații legate de problema care a dus la producerea decesului. Potrivit Antena3, se pare că în urma necropsiei, medicii au descoperit că îndrăgitul artist s-a stins din viață din cauza unui vas de sânge care s-ar fi spart la nivelul plămânilor. Se pare că Petrică Mâțu Stoian ar fi ar fi consumat o doză dublă de anticoagulante.

 

Totodată, surse din unitatea spitalicească unde a fost internat Petrică Mâțu Stoian au dezvăluit că la necropsie, medicii legiști din Reșița au descoperit faptul că regretatul artist ar fi suferit o barotraumă. Mai exact, plâmânul lui Petrică Mâțu Stoian ar fi fost supus unui șoc din cauza dozei de oxigen. Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian.

 

Reacția clinicii private unde artistul a făcut terapie în camera hiperbară

 

Clinica privată în care artistul a  făcut terapie în camera hiperbară, spune că starea artistului a fost stabilă, în momentul în care a plecat din clinică și că acesta nu apucase să facă întreaga sesiune de terapie în camera hiperbară, ci doar „procedura de testare la presiune și oxigen”, urmând ca a doua zi, sâmbătă, să facă prima ședință. Artistul nu a mai apucat însă, în noaptea de vineri spre sîmbătă, starea sa de sănătate s-a deteriorat și a fost transportat la spital. Mai mult, reprezentanții clinicii susțin că starea acestuia s-ar fi deteriorat din cauza tratamentului medicamentos pe care artistul l-a luat înainte de venirea în clinică și că terapia din camera hiperbară nu ar fi putut să-i crească valoarea INR (anticoagularea sângelui).

În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu-Stoian, dorim să precizăm următoarele:

Apreciem că cea mai mare parte a mass-media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări:

Domnul Petre Mîțu-Stoian a sosit la clinică vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post COVID, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, se arată în comunicatul clinicii, potrivit Spynews. 

Potrivit clinicii private, spre dimineață, artistul a început să tușească și să scuipe sânge.

”Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG sp Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat”, se mai arată în comunicat

„Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR”

Dezmințiri:


”Clinica nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui).

Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței;

La valori INR 6-7, constatate la Spitalul Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică”, se mai arată în comunicat.

 

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 09 noi, 11:40 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play