David Popovici, gest emoționant pentru o familie fără locuință: "Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri"

Data publicării:
David Popovici. foto Instagram
Descriere foto: David Popovici. foto Instagram

David Popovici a făcut un gest umanitar pentru o familie fără casă. 

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100. Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei.

David Popovici, gest emoționant pentru o familie fără locuință

Recent, sportivul s-a implicat  într-o acțiune caritabilă care își propune să strângă bani pentru o familie fără casă. Mai exact, este vorba despre Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj la juniori. Fosta sportivă este foarte bolnavă și nu are nici măcar o casă în care să locuiască împreună cu cei trei copii.

Fără să stea prea mult pe gânduri, David Popovici a decis să-și doneze casca și ochelarii cu care a câștigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an pentru a putea ajuta această familie. 

„Dacă pot ajută, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţîn bine, îl donez cu toată inima.

Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, că în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei„, a fost mesajul transmis de David Popovici pagină personală de Instagram.

Casca și ochelarii purtate de David Popovici la Budapesta vor fi oferite prin tragere la sorți, iar pentru șansa la câștig, dar și implicarea în campanie și trebuie făcută o donație de minim 25 de lei de persoană. Sportivul a dezvăluit și câți bani s-au strâns în doar trei zile. 

„Donează 25 lei sau mai mult între 1 – 26 august 2022 și vei fi înscris automat la tragerea la sorți ce va avea loc până cel târziu la data de 2 septembrie 2022.

Vom anunța numele câștigătorului aici și pe website-ul nostru, unde poți consulta și regulamentul campaniei.

Donația ta, în orice valoare, va fi dublată de companie. Așadar, dacă donezi 25 lei, vei contribui, de fapt, cu 50 lei pentru casa Florentinei, și tot așa„, este mesajul afișat pe site-ul campaniei.

David Popovici, cartea care l-a inspirat să fie cel mai bun

 David Popovici a obținut și medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Sportivul a fost la o sutime de secundă de a-i bate timpul americanului Michael Phelps.

După cursă, Popovici a dezvăluit că tocmai fostul mare înotător i-a stat ca inspirație, prin cartea pe care acesta a scris-o. 

„Michael Phepls are o carte intitulată «No limits» (n.r- Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară chiar anul trecut la Roma, o aveam cu mine. Adam Peaty e unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient – a declarant sportivul, potrivit gsp.ro.

Ce a învățat David Popovici din cartea lui Phelps

„Proaspăt ieșit din triumful și extraordinara sa reușită la Jocurile Olimpice de la Beijing, Michael Phelps a scris o carte în care dezvăluie secretele succesului său remarcabil - de la antrenament la execuție.

 În cartea No Limits, Michael Phelps împărtășește secretele succesului său remarcabil. În spatele palmaresului său de medalii olimpice de aur se află o abordare consecventă a competiției, determinarea de a câștiga, pregătirea mentală și o pasiune directă pentru sportul său. Una dintre devizele sale este "Performanța este realitate", iar aceasta caracterizează atitudinea sa față de înot.

No Limits merge în culise pentru a explora munca grea, sacrificiul și dedicarea care l-au catapultat pe Phelps în lumina reflectoarelor internaționale. Phelps împărtășește anecdote remarcabile despre familie, despre antrenorul său, despre pasiunea sa pentru sport și despre înțelepciunea pe care a dobândit-o în urma unor provocări și obstacole neașteptate. Evidențiind curse memorabile și lecții valoroase din întreaga sa carieră, Phelps oferă o perspectivă sinceră asupra minții și experiențelor unui campion mondial. Succesul lui Phelps este impregnat de perspectiva depășirii obstacolelor și de a face tot ceea ce este necesar pentru a-și îndeplini un vis. După cum spune antrenorul său, Bob Bowman, Phelps și-a făcut un obicei din lucruri pe care alți oameni nu sunt dispuși să le facă”, se arată în descrierea cărții lui Phelps.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel