David Popovici, cartea care l-a inspirat să fie cel mai bun: „Am citit-o de cel puțin două ori”

Data publicării:
David Popovici. foto Instagram
Descriere foto: David Popovici. foto Instagram

Davin Popovici, cel mai rapid înotător de pe planetă, a dezvăluit care este cartea care l-a inspirat în cariera sa. Autorul cărții este un fost înotător. 

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100. Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei.

De asemenea, David Popovici a obținut și medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Sportivul a fost la o sutime de secundă de a-i bate timpul americanului Michael Phelps.

După cursă, Popovici a dezvăluit că tocmai fostul mare înotător i-a stat ca inspirație, prin cartea pe care acesta a scris-o. 

 

„Michael Phepls are o carte intitulată «No limits» (n.r- Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară chiar anul trecut la Roma, o aveam cu mine. Adam Peaty e unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient – a declarant sportivul, potrivit gsp.ro.

 

Ce a învățat David Popovici din cartea lui Phelps

„Proaspăt ieșit din triumful și extraordinara sa reușită la Jocurile Olimpice de la Beijing, Michael Phelps a scris o carte în care dezvăluie secretele succesului său remarcabil - de la antrenament la execuție.

 În cartea No Limits, Michael Phelps împărtășește secretele succesului său remarcabil. În spatele palmaresului său de medalii olimpice de aur se află o abordare consecventă a competiției, determinarea de a câștiga, pregătirea mentală și o pasiune directă pentru sportul său. Una dintre devizele sale este "Performanța este realitate", iar aceasta caracterizează atitudinea sa față de înot.

No Limits merge în culise pentru a explora munca grea, sacrificiul și dedicarea care l-au catapultat pe Phelps în lumina reflectoarelor internaționale. Phelps împărtășește anecdote remarcabile despre familie, despre antrenorul său, despre pasiunea sa pentru sport și despre înțelepciunea pe care a dobândit-o în urma unor provocări și obstacole neașteptate. Evidențiind curse memorabile și lecții valoroase din întreaga sa carieră, Phelps oferă o perspectivă sinceră asupra minții și experiențelor unui campion mondial. Succesul lui Phelps este impregnat de perspectiva depășirii obstacolelor și de a face tot ceea ce este necesar pentru a-și îndeplini un vis. După cum spune antrenorul său, Bob Bowman, Phelps și-a făcut un obicei din lucruri pe care alți oameni nu sunt dispuși să le facă”, se arată în descrierea cărții lui Phelps.

 

David Popovici s-a retras din finala la 400 de metri.


David Popovici, campion mondial şi european la 100 m şi 200 m liber, s-a retras din finala probei de 400 m liber de la Campionatele Europene de Înot de la Roma.

Popovici se calificase cu al patrulea timp din serii în finala de la 400 m liber.

''Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) - o competiţie foarte puternică - sunt motivele care stau la baza acestei decizii. David Popovici vă mulţumeşte pentru sprijinul necondiţionat de care a avut parte pe toată durata competiţiei de la Roma şi vă aşteaptă mesajele de încurajare şi la următoarele întreceri'', se arată în mesajul FRNPM.

''Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune'', a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

La Roma, Popovici a cucerit medaliile de aur la 100 şi 200 m liber, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel