Daniel Trifu: ”Trăiesc o poveste de dragoste unică, după 8 ani de singurătate”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Daniel Trifu, cântărețul de muzică lăutărească, a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre cel mai fericit moment din viața lui

 Daniel Trifu a început să studieze muzica de la 10 ani. Tot atunci a început să fie atras şi de biserică. A făcut 5 ani de seminar, a continuat cu Facultatea de Teologie din Bucureşti, însă pasiunea pentru muzică a fost mai mare. Astfel, Trifu a renunţat la preoţie pentru a cânta pe cele mai mari scene.

SPECTACOLA: Ai început să studiezi muzica de la 10 ani, dar tot atunci ai început și fii atras și de biserică. Ai făcut 5 ani de seminar, ai continuat studiile la Facultatea de Teologie din București, însă pasiunea cea mai mare a rămas și probabil așa va rămâne, muzica! Povesteste-ne în câteva fraze, cum a fost copilăria ta?

Copilăria mea a fost cea mai frumoasă perioadă din viață mea, de până acum! Am crescut și m-am format acolo unde Lucian Blaga a spus, că începe veșnicia, adică la sat! Satul meu cu nume princiar (Miloșești-Ialomița) este locul, de care mă leagă cele mai frumoase amintiri, locul unde am descoperit ce inseamnă viața, locul unde mă regăsesc și unde mă reculeg ori de cate ori am ocazia și simt nevoia. Ca și copil n-am fost unul năzdrăvan, ci din contra am fost un copil timid, sfios, dar în același timp dornic de afirmare printre semenii săi! Am crescut în armonie și înțelegere cu toți consătenii mei, petrecându-mi timpul la joacă cu copiii sau la treburile la care eram solicitat de tatăl sau de bunicul meu. Îmi placea să merg la pescuit cu prietenii, să ne plimbăm cu bicicletele, să mergem la teren seara, după ce aduceam vacile de la luncă și multe altele. Am crescut numai la bunici până la 14 ani. În căminul acela simplu, cald și primitor, sub atenta supraveghere a bunicii și sub ocrotirea și vorba blândă a bunicului, mi-am primit educația primară și cei 7 ani de acasă care la mine au fost 14”.

SPECTACOLA: Ca orice alt cântăreț, cu siguranță ai avut momente dificile peste care ai trecut. Momente la care ai fost supus să treci cu greu peste ele.  Care a fost reacția părinților tăi, atunci când te-au văzut pentru prima oară la TV? Care au fost primele laude, cuvinte pe care ți le-au transmis?

”Ca orice părinte care își vede odrasla plecată de acasă, ajunsă la un anumit nivel, în cazul meu în lumina reflectoarelor, au fost fericiți, bucuroși, împliniți și totodată emoționați, la fel de mult ca și mine. Primele laude au sunat așa: “Este un început bun! Poți și mai mult”.

SPECTACOLA: Timpul a trecut și ți-ai făcut o formație în formula ”Daniel Trifu și Târgoveții de odinioară”. Cânți muzici folclorice, lăutărești și romanțe în special. Cât de greu este să cânți astfel de gen de muzică, și care a fost momentul în care ai spus că acest gen de muzică ți de potrivește?

”Nu-mi este greu deodată ce simt aceste muzici! Trăiesc prin ele și ele trăiesc în mine! Mă contopesc cu ele și fac parte din ființa mea! Această hotărâre am luat-o în urmă cu 5 ani o dată cu terminarea studiilor muzicale, când am hotărât să plec la drum însoțit de un taraf pentru că singur n-aveam spor, ca să zic așa”.

SPECTACOLA: Viața personală și cea profesională sunt două drumuri greu de echilibrat! Spune-ne cum ai reușit să le combini? Ai avut momente în  partenera nu îți înțelegea drumul pe care l-ai ales, și anume muzica? 

”Sigur că da, au fost și astfel de momente, însă pasiunea mea pentru muzică a fost mult mai puternică și a învins de fiecare dată în detrimentul partenerei respective”.

SPECTACOLA: Ai declarat la un moment dat într-un interviu ”Adevarata feminitate din punctul meu de vedere este atunci când te uiți la o femeie, nu pare frumoasă, dar te atrage ca un magnet”, putem spune că, în momentul de față, Daniel Trifu și-a găsit jumătatea?

”Da, putem spune lucrul acesta”. 

SPECTACOLA: Când vine vorba despre poveștile de dragoste ale vedetelor uneori aceste povești ne emoționează și ne fac să credem mai departe că dragostea, sinceritatea și echilibru, într-o relație, chiar există! Care este povestea de dragoste pe care o trăiești în momentul de față? Putem spune că în viitorul apropiat jucăm la marele eveniment: nunta? 

”O poveste frumoasă, unică pentru mine, trăită după 8 ani de singuratate, 8 ani când n-am stat împreună cu cineva mai mult de două zile consecutiv! Nu-mi intra nimeni la inimă, totul era blocat si nu puteam iubi! Nu puteam suporta pe nimeni langa mine! Pe actuala mea iubită am luat-o de la părinți, chiar de ea de acasa. M-am dus într-o dimineata de la București la Botoșani, m-am înfățișat înaintea mamei sale, i-am spus că am venit după fata, am luat fata și din clipa aia suntem impreuna și în ziua de astăzi! Da, în viitor, nu știu când exact va fi și nunta”.

SPECTACOLA: Perioada aceasta covid este o perioadă critică pentru mulți dintre cântăreți! Cum ai reușit să depășești aceste momente cumplite și cu ce se ocupa Daniel Trifu în acest moment?

”În acest moment sunt realizator de emisiuni folclorice la Radio România Antena Satelor și am Început un masterat la Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti, specializarea “Etnologie, Antropologie Culturală și Folclor"! Așadar, fructific orice moment de respiro, cum este aceasta perioadă de exemplu, pentru a aduce un plus În pregătirea mea”.

SPECTACOLA: Munca de jurnalist m-a făcut să fiu bine documentată și informată, și astfel am aflat că tatăl tău a devenit primar în comuna natală, locul unde ai copilărit. Ce le poți transmite cetățenilor din comuna Miloșești, în ceea ce îl privește pe tatăl tău, actualul primar?

 ”Îl cunosc mai bine ca oricine pe tatăl meu și îi asigur de doua mari calițăți ale lui: Este un bun gospodar și este robul cuvintelor deja spuse, un om pentru care cuvântul este o axiomă ce nu poate fi încălcată! Aveți încredere în el căci nu vă va dezamăgi, deoarece sunt și eu la mijloc și m-ar dezamăgi în primul rând pe mine”.

SPECTACOLA: Ce mesaj le transmiți celor care ne urmăresc?

”Daniel Trifu trăiește prin muzică pentru voi! Vă iubesc!”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel