Daniel Pavel, planuri mari pentru 2024: „E anul Dragonului în zodiacul Chinezesc - semnul meu. Un astfel de ciclu care apare la 12 ani”

Data publicării:
EXCLUSIV

Daniel Pavel, prezentatorul Survivor România, de la PRO TV, împărtășește cu cititorii Spectacola cele mai arzătoare dorințe de Crăciun. După un an plin de reușite, vedeta face bilanțul binecuvântărilor și își amintește cu nostalgie de sărbătorile din copilărie. 

Spectacola: Cum te găsim în acest final de an?

Daniel Pavel: Visător pragmatic, sănătos și voios, slavă Domnului! 2023 a fost un nou an Survivor, din toate punctele de vedere! Mai ales pentru noi, echipa care realizează show-ul real, autentic şi iubit de milioane de români, Survivor România. Cum sunt şi din fire, ca om de cursă lungă, la final de an sunt motivat şi inspirat să învăț mai mult, să evoluez mai mult şi să ofer mai mult.

 

Spectacola: Cu ce te-a surprins 2023? Dacă ar fi să numești cea mai mare bucurie, dar și cea mai mare provocare din acest an, care ar fi acelea?

Daniel Pavel: N-aș putea spune că m-a surprins prea mult. Provocările profesionale au prevalat şi în acest an, televiziunea şi, în ansamblu, industriile comunicării publice fiind medii extrem de dinamice, supuse unor presiuni de schimbare deosebite. Bucuria cea mai mare  pe parte personală este bicefală, să spunem aşa: pe de o parte, evoluția fulminantă, școlară, a băiatului meu - cu două bacuri luate, germană şi franceză, şi admiterea într-o elită a dreptului internațional, la Viena, unde locuieşte; apoi, logodna cu Ana, în octombrie şi etapa generală de viață, familie-prieteni-parteneri.

Spectacola: Cu ce gânduri, planuri și speranțe intri în noul an?

Daniel Pavel: Noul an, 2024, se întâmplă să fie an al Dragonului, în zodiacul chinezesc - semnul meu, iar un astfel de ciclu care apare la 12 ani, aduce cu sine foarte multă energie transformativă, pe care o putem forja și modela pozitiv. Mi-am ales întotdeauna în viață, ca palier aspirațional, să năzuiesc spre vise, și nu dorințe, iar master planul este setat, la detaliu, profesional și personal, pentru anul următor. Sunt la block start, așteptând să număr 3,2,1 - engage! 

 

Spectacola: Dacă ar fi să premiezi o persoană din viața ta, pentru anul care tocmai se încheie, care ar fi aceea și de ce?

Daniel Pavel: Foarte frumoasă provocarea! Un an în care dinspre oameni, publicul Survivor România am simțit premiul cel mare al atenției și aprecierii, un an cu multă iubire și un an în care am fost și sunt cel mai mândru tată din lume. Deschizând plicul cu nominalizații la Gala Anului meu 2023 - în sunete de tobe tribale, premiul anului merge la..băiatul meu, Antoniu-Constantin Pavel, un Indiana Jones în versiunea elitei europene. Rezultatele sale, dar mai ales determinarea de a da cele mai grele lupte, la vârsta lui, alegând calea dificilă spre succes - nu shortcuts, sunt doar o parte a motivațiilor premiului.

Spectacola:  I-ai scris Moșului în acest an? Care ar fi cea mai arzătoare dorință a ta, în acest Crăciun?

Daniel Pavel: L-am sunat pe firul scurt. Pentru mine, Moșul este cel din tradiția legii vechi suprapusă peste creștinism - știu, nu sunt genul funny la petreceri. Adică realul și concretul Moș Nicolae! Cu celălalt am încă probleme identitare - gen moș Gerilă! dar cred în spiritul Sărbătorilor din perspectiva Darului - Nașterea Domnului. Arzătoare ar trebui să îmi fie credința că vom supraviețui, cu scop, rost și folos, și de aici încolo. Și să fiu cât mai mult împreună cu toți dragii mei.

Spectacola: Cum vei petrece sărbătorile? Care sunt tradițiile care nu lipsesc de la masa de Crăciun?

Daniel Pavel: În familie, pe lângă casă. De două Crăciunuri, masa tradițională este de sorginte transilvană, după Ana, cu bucate tradiționale reprezentative din zona Maramureșului voievodal și a țării moților. Tot ce vă puteți închipui pentru încântarea simțurilor românești sunt sub bagheta culinară ale mamei Anei care gătește formidabil, cu pricepere și suflet. Iar noi ceilalți, din familiile reunite, sub îndemnul starostelui de ceremonie - tatăl Anei participăm cu colinde ca suport muzical. 

 

Spectacola: Într-un scenariu perfect, cine ți-ai dori să fie alături de tine la masa de Crăciun?

Daniel Pavel: Am avut parte deja, Slavă Domnului, de scenariul perfect, în Sărbătorile de până acum și sper să mai am  parte de tot setting-ul cât de mult se va putea. În anii mei de ofițer de marină comercială am prins de fiecare dată Sărbătorile în ocean, departe de orice ceremonial, așa că am învățat să apreciez ce am.

Spectacola: Cum arăta Crăciunul copilăriei, ce îți lipsește cel mai mult de atunci și ce ai păstrat și astăzi?

Daniel Pavel: Cel mai mult îmi lipsește, ne lipsește, Mama..

Acele Crăciunuri de dinainte de ‘89 marcate de lipsuri, gri-uri și cozi la produsele de bază sau cele spectaculoase - portocale, banane, etc. nouă, celor trei frați, doi băieți și sora noastră, părinții le făceau cu adevărat magice. Peste ani când, după Revoluție, am ajuns pe continentul nord-american și am văzut feeria de lumini și butaforiile de Crăciun, reni, elfi, etc ce urmau să ajungă și la noi peste alți prea mulți ani, am fost super impresionat, dar nu mișcat așa cum moș Gerilă reușea în pofida regimului acelor ani.

Astăzi ca și ieri, și sigur ca și mâine, cum spuneam nevoia noastră de mirare, de magia supranaturalului miraculos este vindecătoare și ne aduce aminte de cel mai mare dar: viața.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel