"Am descoperit că am foarte mult mercur în corp". Dana Războiu, dezvăluiri despre problemele de sănătate care i-au pus capăt carierei în televiziune

Data publicării:
Dana Războiu
Descriere foto: Dana Războiu

Deși a iubit televiziunea cu tot sufletul, la un moment dat a ales să o părăsească, nu doar pentru a se dedica familei sale ci și pentru că a considerat că este un mediu nociv, care îi afecta sănătatea.

Poate de multe ori ne-am întrebat unde au dispărut de pe micile ecrane figuri cu care eram atât de familiari și cu care ne obișnuisem atât de mult.

O astfel de figură a fost și cea a Danei Războiu care timp de 17 ani, ne aducea știrile la ore fixe, in casă. Recent, aceasta a povestit ce s-a întâmplat cu ea și pe unde a mai dus-o viața.

“Mercurul din corpurile noastre”

Deși a iubit televiziunea cu tot sufletul, la un moment dat a ales să o părăsească, nu doar pentru a se dedica familiei sale ci și pentru că a considerat că este un mediu nociv, care îi afecta sănătatea.  Conform spuselor sale, stresul și mercurul au fost cei mai temuți dușmani, care au lăsat urme adânci în organismul ei. In acest sens, frumoasa prezentatoare și-a propus, ca în viitorul apropiat, să demareze și o campanie cu tema “Mercurul din corpurile noastre” .

“Cred că e foarte mult mercur, în televiziune. Mulți colegi, din TVR, care au făcut boli grave, nici nu vreau să le rostesc. Și boli metabolice sau de imunitate. E foarte mult mercur în aparatură și, mai ales, în fostele becuri. Sunt neoane, în care e mercur. Dacă e funcțional, nu e o problemă, dar dacă se sparge și rămâne, acolo, nu e înlocuit, atunci devine o mare problemă ” a declarat Dana Războiu, pentru Click.

“Am descoperit că am foarte mult mercur în corp. Și fac, acum, ceva ce se numește terapie de chelare. Chelare ușoară fac eu, cu niște pastiluțe. 3 zile pe săptămână, cu 4 zile pauză. În afară de asta, mercurul ne împiedică foarte mult viețile. Ne duce spre boli. Pe măsură ce scot mercurul, fac din ce în ce mai bine și sunt din ce în ce mai sănătoasă. Mai plină de energie și de viață ” a continuat aceasta dezvăluirile despre acest dușman ascuns, al sănătății.

Robotica, o pasiune născută din dragostea pentru copilul ei

Fire activă și mamă a doi băieți de 19 și 13 ani, Dana a ales să se îndepărteze de luminile reflectoarelor și să își dedice viața pasiunilor celor doi copii ai săi. Astfel, ea a adus in România cu licență de la americani competiția FIRST Tech Challenge (FTC), motivată fiind de pasiunea fiului ei, Victor, pentru robotică.

“El îmi povestea mie ce face, doar că eu nu înțelegeam și nici nu puteam să îl încurajez, să îl ajut, să îl stimulez. Și, atunci, am căutat un mediu stimulant și am găsit un profesor, care făcea robotică, în Voluntari, într-un garaj, cu copiii. Și mergea la campionatele de robotică prin lume. Inițial, am sponsorizat echipa respectivă, cu bilete de avion și altele. După aceea, am zis "OK", dar, așa cum există un Victor, probabil că există sute de "Victori", în țara asta, care și-ar dori să facă robotică și n-au unde. Și multe mame, ca și mine, care și-ar dori un club de robotică, la care să își ducă copiii. Asta a fost acum 7 ani ”, a declarat Dana pentru Click.  

" Eu mă pierdusem pe mine, în viața asta "

În prezent, Dana duce o viață sănătoasă, se bucură de familia ei, face sport și mai ales așa cum declară ea,” m-am găsit pe mine însămi. Eu mă pierdusem pe mine, în viața asta. Uitasem de mine. Credeam că e important să creadă alții că sunt bine și uitasem că, de fapt, sunt singurul om din lumea asta față de care am datoria să știe că sunt bine.”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Cristina Nacar | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel