Dana Budeanu, previziuni despre războiul dintre Ucraina și Rusia. Vedeta critică SUA și NATO

Data actualizării: | Data publicării:
Dana Budeanu, captură Foto Instagram
Descriere foto: Dana Budeanu, captură Foto Instagram

Dana Budeanu a făcut câteva previziuni în contextul războiului din Ucraina.

Dana Budeanu consideră că situația din Ucraina a luat amploare din cauza frustrărilor Rusiei după Războiul Rece, după ce a fost exclusă din „noua ordine mondială.” SUA și-a exercitat tot mai mult influența în Europa, NATO a devenit o amenințare pentru Moscova, iar reacția lui Putin era una așteptată.

„Puţin nu va cuceri Ucraina. Puţin se va limita la controlul Ucrainei la est de Kiev, în timp ce restul ţării va fi spulberat. Logistică militară şi infrastructura vor fi distruse sub privirile progresiste ale liderilor occidentali. Aplauzele lui Zelenski din diferite cancelarii vor deveni imaginea de care se vor agăţa zeci de milioane de ucrainieni nevinovaţi. Ceea ce vedem acum, este o lecţie dură servită nemilos de o putere militară ignorată prea mult timp din noua ordine mondială imaginată de SUA după sfârşitul Războiului Rece. Rusia a fost umilită sistematic în anii 90 şi apoi primită doar în antecamera noii reaşezări globale. Acest dispreţ a fost înghiţit de Putin pentru ani întregi, până când SUA s-a decis să administreze şi ultima aroganta, invitarea Georgiei şi Ucrainei în NATO.”, spune Dana Budeanu, potrivit redactia.ro

 

Dana Budeanu nu îl ridică în slăvi pe Volodimir Zelenski 

 În viziunea Danei Budeanu, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski , este doar un actor, nu un erou, așa cum îl vede toată lumea, de când a început războiul dintre Rusia și Ucraina. 

„Zelenski nu este un lider. Zelenski este doar un actor devenit marionetă a Occidentului cu acceptul lui Putin. Zelenski nu este un erou şi este suficient să vezi imaginile cu refugiaţii pentru a înţelege asta. Faptul că marea masă s-a alienat şi SUA a decis că poate face când vrea revoluţii portocalii în Estul Europei este un adevăr.

Cine a crezut că statele pot fi conduse de wall-uri de pe Facebook sau Instagram, îşi primeşte acum răspunsul cinic dormind într-un cort de refugiaţi. Nimeni nu merită să treacă prin aşa ceva, dar istoria ne serveşte o lecţie despre ce înseamnă oameni de stat şi politica externă.”, mai afirmă Dana Budeanu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel