Dan Negru: „Un om bun este de neînvins”. Cea mai importantă lecție pentru copiii săi, Revelionul 2024 și propunerea de a intra în politică - EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Dan Negru vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre valorile pe care își dorește să le transmită copiilor săi, despre Revelionul 2024 ( probabil cea mai mare curiozitate a telespectatorilor), dar și despre propunerea pe care a primit-o de a candida ca primar. Bonus: Cum i-a marcat copilăria o banală întâlnire cu Stela Popescu și cum a ajuns, ani mai târziu, să o servească pe regretata actriță cu prăjiturile făcute de soția sa. 

Spectacola: Cum a fost vara 2023 pentru tine? Cum arată vacanța perfectă în viziunea ta și cu ce planuri te întorci în această toamnă?

 

Dan Negru: A fost călduroasă, că toate verile de până acum. Este panică asta care spune că niciodată verile nu sunt atât de călduroase. A fost la fel de caniculară ca verile pe care le-am prins întotdeauna. Și a fost fericită pentru că am fost cu ai mei, cu Codruța, cu Dana, cu Bogdan. Verile sunt frumoase când îi ai pe ai tăi lângă ține. Nu contează unde mergi, contează cu cine mergi. Poți să ai o vacanță nefericită dacă ești singur prin Hong Kong, Tokio sau Thailanda sau poți să ai o vacanță extraordinar de frumoasă dacă stai la tine în apartament sau în curte, dar ești cu ai tăi. Nu contează unde mergi, ci cu cine mergi. Asta este cel mai important.

 


Spectacola:  Perioada de vara este și o oportunitate de a petrece mai mult timp alături de familie? Vacanțele copiilor, vreme bună. Care este amintirea ta cea mai pregnantă, din copilărie, legată de vacanță și începerea școlii?

 

Dan Negru: Eu plecam din Timișoara cu mama și cu tată la mare, cu mașina sau cu trenul, cu ce nimeream. De obicei, noi, timișorenii, făceam o haltă în București. Asta făceau toți cei care veneau din Timișoara. Odată stăteam la un semafor în București, țin minte și acum semaforul, în Piață Universității, cred că aveam vreo 12 ani; atunci am văzut-o pe Stela Popescu. M-am uitat așa blocat la ea cum se uită oricine la o vedetă de la televizor, mama, tata se uitau și ei, dar îmi trăgeau coate să nu mă holbez. Ea a văzut că mă holbez și mi-a pus mâna pe cap și mi-a răvășit părul cum faci cu copiii. Am ținut minte tot timpul chestia aia.

Dumnezeu m-a ajutat ca după ani și ani să devin apropiat al doamnei Stela Popescu, am fost la casa dumneaei de la mare de nenumărate ori, a venit la noi acasă, îi plăceau prăjiturile pe care le făcea soția mea. Am avut o relație destul de apropiată. I-am povestit,  nu mai ținea minte, dar asta este o amintire a mea din vacanță. Niciodată să nu ignore un copil sau un om care se se uită la tine sau vrea să vină să facă o poză cu tine.

 


Spectacola: Cum observi că experimentează copiii tăi vacanța și începerea școlii, acum, în vremurile noi?

 

Dan Negru: Nu sunt vremuri noi, așa vrem noi să le facem, mie nu mi se par așa. Ai mei experimentează vacanța așa cum am experimentat-o eu cu mama și cu tată. La fel. Nu e nicio diferența. Au apărut ecranele astea în plus, dar ele pot fi luate când îi duci în vacanță. Nu cred că este o diferența între vacanță părinților mei cu mine și a mea alături de copiii mei.

Delta e aceeași, munții sunt aceiași, marea e la fel, sentimentele sunt la fel. Poți să ignori tehnologia sau poți să o transformăm să fie benefică, nu malefică.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ???????????? ???????????????????? (@negru_dan)

 


Spectacola: Ai vorbit în repetate rânduri despre valorile pe care ți le dorești să și le însușească și copiii tăi. Până în acest moment, că părinte, care este lucrul de care te simți cel mai mândru în educația copiilor tăi?

 

Dan Negru: Noi nu vrem să facem din copii Einstein, nu îi punem pe copii la TikTok, nu apar la televizor, nu îi expunem. Eu cred că un om bun este de neînvins. În orice generație, oricând, cu orice tehnologie, dacă vrei să construiești un om bun, pe el nu o să-l învingă nimeni. Deștepți sunt mulți, sunt o generație de oameni deștepți. Eu îi văd pe pustii ăștia, am făcut emisiuni cu copiii ăștia, de curând am fost la un spectacol unde am prezentat cele mai mari trupe trap din România și am întâlnit zeci de puști de 14 ani care veneau să facă poze și mi s-au părut foarte smart toți. Cred că diferența în generația asta este că aceia  care vor câștigă nu vor fi cei inteligenți, ci cei buni, care nu sunt mulți.

 


Spectacola: Ce ai vrea că ei să moștenească de la tine, dar și ce nu ai vrea?

 

Dan Negru: Să mă țină minte când voi fi o ramă de fotografie.

 


Spectacola: Ești una din puținele persoane publice care păstrează o discreție în jurul familiei și a vieții personale. Cât de ușor sau cât de greu este să faci asta?

 

Dan Negru: Este extrem de ușor. România nu este o țară cu paparazzi ca America, nu are vedete păzite că în America.

Eu am încercat, de exemplu, pentru că l-am văzut mergând pe Tom Cruise, să mă iau după el. Nu aveai cum, avea trei mașini identice și nu știai în care se urcă. Aia plătesc foarte mult pentru securitate, pentru că sunt cunoscuți în toată lumea. La noi dacă te duci la orice benzinărie vezi oamenii cunoscuți că pun benzină, se uită la prețuri. Noi nu avem star system, suntem departe de asta.

 


Spectacola: Având în vedere popularitatea pe care o ai, cum se desfășoară ieșirile în oraș cu familia, plimbările în parc sau mersul la cumpărături?

 

Dan Negru: Eu mă bucur când oamenii vin să facă poze, este o dovadă a faptului că îmi fac treaba bine. Grav ar fi să ieși pe stradă și lumea să zică „cine e asta?”. Atunci ar fi grav.


Spectacola: Eșți vocal în legătură cu multe probleme pe care le întâlnim cu toții, de zi cu zi, în societatea noastră. Dacă ar fi să faci un top al schimbărilor absolut necesare în următorii cinci ani, în țara noastră, ce ai așeza pe primele cinci poziții?

 

Dan Negru: Nu mă pricep. Eu când fac sesizările acelea în social media din punctul de vedere al omului simplu. Nu mă pricep la schimbări. Asta este și problema; toți se pricep la toate la noi. Nu ascund faptul că mi s-a propus nu o dată, ci de mai multe ori, să candidez. Ultima oară mi-au propus să candidez la Primăria Timișoarei și a fost amuzant. Ce să caut eu, Dan Negru, acolo pentru că nu mă pricep; nu știu de unde vine apă caldă, de unde pleacă tramvaiele din depou. Acolo trebuie să fie un om care se pricepe. Eu mă pricep la televiziune, să fac show-uri, asta fac de 30 de ani. Cred că trebuie să ne întoarcem la normalitate. Omul care știe de unde vine tramvaiul să fie primar, ăla care știe să facă emisiuni să fie prezentator, cel care dansează să fie dansator. La noi totul e pe dos; dansatorul e prezentator, actorul e primar, cântărețul e ministru.

 


Spectacola: Revelionul 2023 a fost primul, după foarte mulți ani, fără tine pe sticlă. Ce ne poți spune despre Revelionul 2024?

 

Dan Negru: Am vorbit cu domnul Mihai Tatulici la un moment dat și m-a întrebat „Tu ai făcut 25 de Revelioane în România?” și am spus „Da, maestre!” ; și a replicat „Toată țara are un secol, tu un sfert de secol ai stat la Revelioane?”. Domnul Tatulici mi-a deschis un pic ochii și m-am gândit că într-o țară care are un secol eu un sfert din el am făcut Revelioane.

O fi de ajuns. Nu spun că am pus punct, dar avem vreme.


Spectacola: Ce surprize ne pregătești în perioada următoare?

 

Dan Negru: Cel mai bun show, "The Floor", un mare format internațional care are succes la ora asta în Europa. Kanal D îl aduce și în România, așa că trebuie să le spunem oamenilor să se pregătească.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel