Dan Negru, uimit de prețul urzicilor din piață. Prezentatorul TV a răbufnit: ”E o afacere”

Data publicării:

Dan Negru a răbufnit, după ce a văzut prețul urzicilor din piață. 

Dan Negru și-a obișnuit fanii cu postările pe care le face pe rețelele de socializare, legate de lucrurile pe care le întâlnește în viața de zi cu zi. Prezentatorul TV a spus mereu lucrurilor pe nume, motiv pentru care a reușit să strângă și foarte mulți susținători în comunitatea sa. 

Dan Negru, uimit de prețul urzicilor din piață

Recent, Dan Negru a făcut o postare pe rețelele de socializare, legate de prețul colosal pe care românii trebuie să-l dea pentru o jumătate de kilogram de urzici. Prezentatorul TV a rămas uimit de faptul că jumătate de kilogram de urzici costă aproape 20 de lei. Astfel, Dan Negru recunoaște că vom ajungem la vorba lui Tudor Arghezi, că „România nu e o țară, e o afacere”.

”Urzica astupă foamea săracului era proverbul. Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg. Pentru ca Arghezi spunea: România nu e o țară, e o afacere”, a scris prezentatorul pe rețelele de socializare. 

Beneficiile urzicilor

Reduc inflamația

Inflamația este modul în care organismul dumneavoastră se vindecă și luptă împotriva infecțiilor. Cu toate acestea, inflamația cronică poate provoca daune semnificative. Urzica adăpostește o varietate de compuși care pot reduce inflamația. În studiile efectuate pe animale și în eprubete, urzica a redus nivelurile mai multor markeri inflamatori prin interferarea cu producția acestora. În studiile la om, aplicarea unei creme de urzică sau consumul de produse pe bază de urzică pare să amelioreze afecțiunile inflamatorii, cum ar fi artrita.

Poate trata simptomele prostatei mărite

Până la 50% dintre bărbații cu vârsta de 51 de ani și peste au prostata mărită. O prostată mărită se numește în mod obișnuit hiperplazie benignă de prostată (HBP). Oamenii de știință nu sunt siguri ce cauzează HBP, dar aceasta poate duce la un disconfort semnificativ în timpul urinării. În mod interesant, câteva studii sugerează că urzica poate ajuta la tratarea HBP. Studiile efectuate pe persoane cu HBP demonstrează că extractele de urzică ajută la tratarea problemelor de urinare pe termen scurt și lung - fără efecte secundare.

Poate trata febra fânului

Febra fânului este o alergie care implică o inflamație la nivelul mucoasei nasului. Urzica este văzută ca un tratament natural promițător pentru febra fânului. Cercetările în eprubeta arată că extractele de urzică pot inhiba inflamația care poate declanșa alergiile sezoniere. Acest lucru include blocarea receptorilor de histamină și oprirea eliberării de către celulele imunitare a substanțelor chimice care declanșează simptomele alergiilor.

Poate scădea tensiunea arterială

Aproape jumătate dintre adulții din Statele Unite ale Americii au tensiunea arterială ridicată. Tensiunea arterială ridicată este o problemă serioasă de sănătate, deoarece vă expune la riscul de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, care se numără printre principalele cauze de deces la nivel mondial. Urzica a fost folosită în mod tradițional pentru a trata tensiunea arterială ridicată, potrivit healthline.com

Citește și: Cornel Păsat, mesaj înduioșător pentru Oana Roman, după moartea Mioarei Roman. Ce i-a transmis fostul iubit: „Sunt alături de ea, acum, la greu”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel