Dan Negru, reacție ACIDĂ, după vizionarea serialului în care joacă Volodimir Zelenski: Media românească finanțează telenovele sau seriale tâmpițele

Data publicării:

Dan Negru și-a exprimat public părerea despre serialul în care joacă președintele ucrainean. 

Dan Negru a făcut o postare, pe pagina sa de Facebook, în care își spune opinia despre serialul în care a jucat președintele Ucrainei. Prezentatorul asociază scenariul cu faptele care se petrec chiar acum, în România. Totuși, acesta își arată și nemulțumirile față de cinematografia românească, care promovează doar "telenovele sau seriale tâmpițele", și nu mai pune accent deloc pe satira politică, spune vedeta. 

"Am văzut "Slujitorul poporului" serialul cu Zelinski , serial transformat apoi în partid politic. Un sitcom clasic cu aceleași probleme ca la noi: corupție, politicieni ieftini, șoselele lipsă, foști securiști (kgb-isti) deveniți oligarhi. O satiră politică. Media românească a blocat în ultimii ani programele de satiră politică, finanțând telenovele sau seriale tâmpițele. România e una din puținele țări fără umor politic, Divertis a fost ultima satiră politică. "A dispărut publicul smart a lu' Divertis" a fost explicația. Publicul ăla a dat un președinte în Ukraina. Bun sau rău va fi treaba istoriei să decidă. Dar la noi actorii tâmpi de hăhăieli și telenovele sunt departe de prototipul pe care a fost construit actorul Zelinski.

Scenaristul filmului și prietenul de multă vreme al lui Zelenski este Yuriy Kostyuk, care se ocupă și azi de strategia de comunicare. Kostyuk era și el o vedetă cunoscută publicului larg. Nici din ăștia n-am construit. Serialul începe cu discuția a trei oligarhi, foști securiști KGB. Știți vreun sitcom românesc sau vreun program de divertisment în care oligarhii/moguli de la noi au fost ridiculizați? "Kvartal 95" e cea mai de succes casă de producție enterteinment din Ucraina, fondată de Zelinski in 2003. Știu bine pentru că acu' niște ani am pus ochii pe "Crack Them Up", un format de-al lor după cum și o televiziune din Ucraina a negociat achiziționarea showului pe care-l prezentam, ăla cu măști... Când era om de media, Zelinski spunea că "Cvartal" are peste 100 de scenariști angajați. Noi nu avem atâția in toată România. De asta orice idee cum că media, showbizu', artisticăreala de la noi ar putea scoate un președinte e o abureală. Noi am construit o altfel de satiră și am educat un altfel de public. La urma urmei, "o glumă bună nu depinde de gura care o spune ci de urechea care o ascultă" O zicea tipu' din statuie.", a scris Dan Negru, pe pagina sa de Facebook.

Serialul ucrainean în care joacă președintele Zelinski este difuzat și în România 

În slujba poporului e o comedie document care arată parcursul unui om normal ce-și dezvoltă rolul de lider eroic și adorat. Profesorul modest și umil, Vasily, personaj interpretat de Volodimir Zelenski, este surprins de camerele de filmat extrem de furios pe situația mizerabilăa țării sale. Video-ul devine viral, după ce un elev decide să-l posteze pe Youtube. Reacția virulentă a acestuia îi aduce un val imens de simpatie, iar populația se mobilizează și strânge bani pentru a finanța campania acestuia de a accede la cea mai înaltă funcție din stat. Pe care o câștigă! Seria urmărește noua viață a profesorului Vasily, un președinte atipic, care decide să nu-și schimbe deloc traiul, să locuiască în continuare în apartamentul părinților lui, să împrumute bani de la prieteni până la finalul lunii și să meargă cu bicicleta la serviciu - doar că acum job-ul lui este de a fi cel mai puternic om din țară.

Pro TV a cumpărat serialul ucrainean „Servant of the People” / „Sluga poporului”, în care preşedintele Ucrainei joacă rolul principal.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel