Dan Negru: „Mi s-a întâmplat ca unii care mă felicitau și mă aplaudau duminica să mă răstignească vinerea”

Data publicării:
Dan Negru, foto Facebook
Descriere foto: Dan Negru, foto Facebook

Dan Negru a transmis un mesaj emoționant în Duminica Floriilor. 

Dan Negru a publicat o imagine realizată la Muntele Athos, în dreptul căreia a scris un mesaj emoționant, legat de sărbătoarea Floriilor.

„Mi s-a întâmplat ca unii care mă felicitau și mă aplaudau duminica să mă răstignească vinerea. Aceiași oameni. 
Ați pățit-o, nu? 
Despre asta e sărbătoarea de azi ! 
Iisus a intrat duminică in Jerusalim aplaudat de aceiași oameni care vineri se vor bucura de răstignirea lui. 
Am trăit lecția asta. 
Iisus a intrat in Jerusalim călare pe un măgar. Imi place măgarul, chiar dacă azi îl miștocărim. Măgarul cară poveri, e smerit, e răbdător, e gălăgios dar și tăcut. 
M-am regăsit de multe ori în caracterul măgarului, partenerul lui Iisus! 
El a fost singurul care n-a știut pe cine a cărat in spate in duminica Floriilor...
E o poezie frumoasă, "Jalea măgarului" in care măgarul afla ce partener de seamă a avut la intrarea in Jerusalim. 
“ De ce nu mi-ați spus, de ce nu mi-ați    
   spus 
   Că pe spatele meu călarea chiar Iisus
   Ce lin, ce frumos l-aș fi dus...” 
       Sărbătoare luminată !”, a transmis Dan Negru pe rețelele de socializare. 

 

Dan Negru, în dialog cu preotul Vasile Ioana: Aveam atunci toate datele să mă smintesc, să mă întorc împotriva religiei

Dan Negru ar fi putut face mult rău bisericii, dar i-a fost scos în cale un om deosebit care a schimbat un traseu care părea anevoios.

Părintele Vasile Ioana este un om deosebit. Schimbă destine, schimbă oameni. Așa s-a întâmplat și cu Dan Negru. Ce i-a unit pe cei doi? Necazul și disperarea. Bunăvoința și credința. S-au cunoscut într-un moment extrem de delicat, moment în care Dan Negru ar fi putut face mult rău bisericii, notează DC News. 

Dan Negru: „Aveam atunci toate datele să mă smintesc, să mă întorc împotriva religiei”

Într-un moment de răscruce, când sorții păreau să nu-i mai zâmbească și doar credința mai putea fi de ajutor, Dan Negru a apelat la harul Părintelui pentru a-i salva unul dintre cei mai iubiți oameni de la o grea încercare. Și, pentru că miracolul rugăciunii s-a înfăptuit, acesta a redescoperit puterea credinței și s-a simțit legat de Părinte din acea clipă, până în zilele noastre.

Legăturile pe care le face sufletul sunt inaccesibile rațiunii, dar palpabile și concrete în realitate. Cum ar fi și această carte, Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului, o materializare a intersecției celor două destine, care acum oferă omenirii o serie de gânduri și pilde ce pot alina și pot readuce la viață cele mai îngenunchiate inimi.

„Aveam atunci toate datele să mă smintesc, să mă întorc împotriva religiei. Mai mult decât atât, aveam toate datele să fac rău Bisericii. Lucrez în media, am o mulțime de prieteni, puteam să fac publică situația asta. Mulți abia așteptau să întineze imaginea Bisericii și a preoților. Am tăcut, habar n-am ce m-a făcut să tac și să-i spun doar soției mele ce am pățit. Ea a pus mâna pe telefon și v-a sunat pe dumneavoastră”, i-a spus Dan Negru preotului Vasile Ioana în cartea Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului. Citește continuarea aici.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel