Dan Negru, mesaj dur pentru cei care au sărbătorit Ziua Limbii Române: „Suntem niște ipocriți. Eu o stâlcesc de multe ori”

Data publicării:
Sursa foto: Dan Negru, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Dan Negru, Instagram

Dan Negru a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare, pentru cei care au ales să sărbătorească Ziua Limbii Române.

Pe 31 august, toți românii au sărbătorit Ziua Limbii Române, prin diferite activități care s-au desfășurat în diferite locuri publice din toată țara. Totuși, în timp ce unii au cinstit-o, Dan Negru a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare, în acest sens. Celebrul prezentator de televiziune spune că limba maternă este foarte multe ori pronunțată greșit de extrem de multe persoane, ba chiar până și de el însuși, recunoaște vedeta. Așadar, în loc să sărbătorim acest eveniment, am putea face un lucru mult mai important, transmite Dan Negru.

„Suntem niște ipocriți toți ăștia care vorbim limba romană în public și o "felicitam" de ziua ei, azi! Eu o stâlcesc de multe ori, o vorbesc bolovănos, inexpresiv și sărăcăcios! Politicienii care o felicită azi o umilesc și ei pentru că n-o apără acolo unde e umilită, în Buceag, în Valea Timocului și în multe alte locuri.
Toți o batjocorim zilnic!
Așa cum unii încearcă să se lase de fumat, așa încerc eu să mă las de înjurături. Cuvintele sunt vii, străbat sufletul.
Încercați azi, de ziua limbii române, să înjurați mai puțin. Eu asta o să fac! Măcar atât!
"Folosirea urâtă a cuvintelor nu e doar o greşeală de limbă, ci şi un mod de a face rău sufletelor" credea Socrate demult.”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Dan Negru, „zgârcitul” care a devenit bogat. De ce râdeau colegii de televiziune de prezentator

Dan Negru, mesaj dur, după accidentul de la 2 Mai

Recent, România a fost lovită de mai multe tragedii, de la femeia însărcinată care a fost lăsată să moară în spital, până la tânărul de 19 ani care s-a urcat la volan drogat și a luat astfel viața altor doi tineri. Aceste evenimente tragice nu au fost trecute cu vederea de către prezentatorul care care a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare.

„N-am văzut pic de empatie, de afecțiune din partea șefilor din poliție sau a ălora din sistemul sanitar după tragediile din 2 Mai și Botoșani.
Empatia însemnă să vezi cu ochii altuia, să asculți cu urechea altuia sau să simți cu inima altuia.
Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează.
Când o tânăra e lăsată să moară într-un spital și sute de oameni ies in stradă cerând dreptate, statul eșuează.
Și nu sunt puține țările in care atunci când statul a eșuat, populația a început să-și facă dreptate singură. Asta e pericolul spre care ne îndreptăm!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare. 

Citește și: Dan Negru dezvăluie secretul unei vieți lungi și sănătoase. A observat la japonezi: „Omul își sapă groapa cu dinții”

Caz similar și în străinătate

Dan Negru a asociat acest incident cu unul care s-a petrecut în urmă cu câțiva ani și în Lituania, când un bărbat și-a făcut singur dreptate, după ce statul și autoritățile nu i-au acordat atenție.

„Cazul lui Drasius Kedys e faimos în toată lumea! Drasius a fost un lituanian a cărei fetiță a fost distrusă de un "barosan" într-o țară coruptă. Tatăl și-a căutat dreptatea in tribunale, a trimis petiții în parlament, dar nimeni nu l-a luat in seamă. Drasius, fost luptător în armata lituaniană, și-a făcut singur dreptate si i-a executat pe toți cei implicați în drama fetei lui. "There is a Drassius in each daddy" ( "Există un Drassius în fiecare tată") a fost sloganul pe care l-a făcut cunoscut!”, a continuat el.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel