Dan Negru crede că emisiunea "Insula Iubirii" va dispărea: Femeile sunt umilite

Data publicării:
Captură video youtube/ Kanal D
Descriere foto: Captură video youtube/ Kanal D

Dan Negru a scris o nouă postare pe rețelele de socializare, unde critică, din nou, televiziunea românească.

Dan Negru nu se dă înapoi de la nicio părere, fie ea pro sau contra domeniului din care face parte. De data aceasta, prezentatorul TV și-a exprimat opinia despre două reality show-uri extrem de vizionate de la noi din țară, adică Asia Express și Insula Iubirii, ambele difuzate pe Antena 1, trustul în care acesta a activat foarte mulți ani. Din nou, Dan Negru dă exemple din țările străine pentru a scoate în evidență situația critică în care se află televiziunea românească.

"OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru televiziunile care "încalcă demnitatea umană". Reality show-urile sunt vizate în primul rând... Știu cum e, am prezentat multe , ba chiar am și scris împreună cu o colegă, Mădălina M. un reality difuzat la tv. Adică n-o fac pe timidul puritan, am mâncat și usturoi prin televiziune. M-a șocat umilința în televiziunea românească atunci când am văzut un artist celebru că bea urină de vacă într-un reality filmat în Asia. I-am spus producătoarei acelui show-altfel o doamnă simpatică la o vârstă respectabilă- că nu audiența sau banii sunt totul în tv, că există victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică.", a scris Dan Negru pe rețelele de socializare.

Dan Negru crede că aceste emisiuni vor dispărea și din România

Chiar dacă pentru moment, CNA-ul românesc nu a luat încă măsurile ce s-au impus deja la nivel mondial, Dan Negru consideră că, treptat, se va întâmpla și acest lucru, iar acestea nu vor mai fi difuzate. Ele nu au rolul decât de a umili femeile, mai spune el.

"În lumea civilizată și talent show-urile au început să fie considerate showuri de umilință. Ca să contracareze criticile, FOX a lansat în "American Idol" campania : "More Hope and Less Humiliation"(mai multă speranță, mai puțină umilință) și a redus etapele de audiții, cele cu cazuri umanitare și concurenți slabi, buni doar ca să fie umiliți. Cu cât etapele de audiții ale unui talent show sunt mai lungi, cu atât targetul de umilință e mai puternic. După noile reguli, exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților pentru audiență va atrage amenzi mari în Anglia.

Campania MeToo a convins multe televiziuni să renunțe la showuri internaționale de tip "Bachelor"(Burlacul) sau "Temptation Island" (Insula Iubirii) în care femeile sunt umilite. Lumea televiziunii se schimbă! CNA românesc nu e conectat la trendul mondial și umilința mascată încă nu e sancționată. Noile reguli ale OFCOM englezesc sunt luate deja în seamă și de alte țări... Or să vină și la noi...Tiptil! Din multele showuri pe care le-am prezentat, eu am învățat ceva: ca să strălucești, nu trebuie să stingi lumina celuilalt...", a încheiat Dan Negru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel