Dan Negru, adevărul despre sumele pe care le încasează ca profesor de jurnalism: „O fac doar din plăcere”

Data publicării:
Dan Negru, sursa instagram
Descriere foto: Dan Negru, sursa instagram

Dan Negru a dezvăluit câți bani câștigă ca profesor de jurnalism. Prezentatorul TV primește o sumă modică. 

Dan Negru este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România, dar puțini cunosc salariul pe care acesta îl încasează. Dan Negru este unul dintre cei mai longevivi prezentatori de televiziune din țară, iar de ani buni prezintă show-ul de Revelion de la Antena 1. 


Dan Negru a dezvăluit care este suma pe care o primește ca profesor de jurnalism. Prezentatorul TV nu este la fel de pretențios ca în cazul emisiunilor pe care le prezintă, pentru care cere 1.500 de euro pentru 60 de minute. 


Dan Negru primește 30 de lei pe oră ca profesor de jurnalism, dar spune că nu face asta pentru bani, ci din plăcere, potrivit impact.ro

„O fac doar din plăcere, nu pentru bani”, a spus Dan Negru pentru sursa menționată. 


Dan Negru are o pasiune imensă și pentru agricultură din care câștigă mii de euro anual. Potrivit unui apropiat de-al prezentatorului, acesta are o afacere cu grâu și nu de puține ori a fost surprins pe câmp în timp ce conducea tractorul. 


„Dan are permis pentru tractor, ajută și la strângerea recoltei. Strânge recolta cu muncitorii, angajați cu ziua. Dan muncește aici, în fiecare an, supraveghează seceratul, apoi vinde grâul și porumbul cu tona, la siloz”, a spus aceeași sursă pentru impact.ro


Pe lângă agricultură, Dan Negru ar fi investit sume mari de bani și în afacerea cu imobiliare. Prezentatorul TV deține mai multe clădiri de lux în București și se gândește să inființeze și un complex de vile în Timișoara.


Dan Negru nu va mai prezenta show-ul cu măști din seara de Revelion, de anul viitor: „E ultimul an”


Dan Negru a anunțat pe contul lui de Facebook că este ultimul an în care va mai prezenta show-ul cu măști din seara de Revelion. Prezentatorul Tv a dezvăluit și cui îi aparține ideea acestui format TV. 


”E ultimul an in care prezint showul cu măști !Am făcut zeci de revelioane fără măști și in viitoarele mele revelioane nu vor mai fi măști.
Ideea de vedete mascate ghicite de public e o invenție a TVR din anii ’70-’80.


„Cu mască, Fără mască „se numea programul și era prezentat de Simona Patraulea care a murit in 2018 la 87 de ani.


Astăzi formatul cu vedete mascate, „Scena Misterelor” care, recunosc,a copiat „Cu Mască/Fără Masca”al TVR-ului, e vandut și in Ungaria.


Nu știu dacă statul român, reprezentat de TVR, are vreun căștig din tranzacție si nici nu știu dacă TVR, ca orice fabrică de stat, a știut sa-si păstreze patrimoniul si să-si valorifice ideile. Nu prea cred…


In prezentarea showului cu măști din Ungaria se spune că e „un concurs bazat pe franciza Masked Singer care provine din versiunea romanescă”


„Masked Singer” e și el un format sud coreean, lansat in 2015 cu aceeași idee la bază, vedete mascate.


E datoria mea morală să spun ca ideea măștilor e din România anilor ’80 când se numea „Cu Mască, Fără Mască”.


E mai bine sa eșuezi in condiții onorabile decat sa reușești prin fraudă !


Am revigorat ideea după 40 ani, in 2012 și anul asta o prezint pentru ultima dată.


Și dacă peste alți 40 de ani, prin 2060, când eu n-o să mai fiu pe aici și altcineva o să reia idee, va fi onorabil să-i reamintească numele celei care a avut-o încă din anii’ ’70: Simona Patraulea.


Eu am fost doar un trecător prin acest format…


Spun toate astea pentru ca eu cred ca elitele morale trebuie sa fie mai valoroase decat cele intelectuale !”, a scris Dan Negru pe Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel