Cuvintele pe care trebuie să le folosim pentru a scăpa de o ceartă. Lidia Fecioru: "Aşa se păstrează liniştea în familie"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Lidia Fecioru a dezvăluit ce cuvinte trebuie să folosim pentru a evita o ceartă.

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3  despre cuvintele pe care trebuie să le folosim pentru a evita o ceartă.

"Se spune că, oricât am încerca să fugim de o situaţie nu putem evita. Indiferent că suntem provocaţi sau nu.

Se mai spune că, atunci când ne lovim de grosolănia cuiva, să întoarcem şi celălalt obraz. Unde scrie asta? E vreo lege? Nu!

Eu cred că cea mai mare dezarmare este să pleci şi să nu-l bagi în seamă. 

De exemplu, dacă te duci la birou şi cineva face o afirmaţie ironică de cum te îmbraci, nu te supăra. Râzi.

Nu întotdeauna suntem obligaţi să suportăm grosolănia cuiva. Pleci şi îţi vezi de treabă. Dacă vezi că este agresiv, mai ales în trafic.

Oamenii au tendinţa să fie negativi. Viaţa e mult prea scurtă ca să le mulţumeşti oamenilor că te înjură. Nu sunt de acord. Fiecare trebuie să-şi primească lecţia după cum o merită.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: "Ignoranţa este cea mai bună armă pentru a te păzi de răutatea oamenilor"

Ignoranţa este cea mai bună armă pentru a te păzi de răutatea oamenilor. Oamenii nu vor înţelege niciodată. Sunt foarte puţini cei care înţeleg şi intenţia ta bună de a-i calma.

Întotdeauna să împarţi cu prietenii, pentru că cei care vin la tine doar pentru bomboane nu sunt prieteni. Să ne înconjurăm de oameni care niciodată nu ne-ar jigni.

Oamenii au chestia asta că parcă nu le merge nimic. Asta este din propria lor frustrare. Dacă îi întrebi nici nu ştiu ce vor. Când vei ştii ce vrei, abia atunci îţi dă Dumnezeu. Cineva din jurul tău e vinovat că nu ţi-ai găsit până la o anumită vârstă un soţ?! 

Femeile trebuie să fie cu două secunde mai deştepte decât bărbaţii şi să ştiţi când să vă abţineţi. Mâine, soţul va avea altă părere. Se aplică şi soţilor. Aşa se păstrează liniştea în familie. Eşti nervos, ieşi afară. Nu da foc când e jar. 

Trebuie să asculţi mesajul partenerului, nu neapărat ce spune. Spui cael şi faci ca tine şi invers. Trebuie să ştim să avem acel moment de linişte, acel bob zăbavă. Trebuie să acceptăm unele lucruri. Cu toţii avem defecte.", a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru, despre relaţiile începute pe rețelele de socializare

Poţi să îţi găseşti jumătatea pe aplicaţiile de dating, dar important e să fie ceea ce îţi doreşti. Înainte te duceai la horă şi cunoşteai oameni, iar apoi trebuia să ştie familiile şi toată lumea.

Era chestia de castitate până la căsătorie, să intre virgină în biserică, erau nişte valori morale. Erau alte valori ale societăţii. Dar acum, cu trecerea timpului, am intrat în goana timpului, iar a cunoaşte pe cineva e la un click distanţă.

Dacă nu ieşi din casă, nu ai cum să iei legătura. Prima legătură poate fi online, însă următoarele întâlniri trebuie să fie offline.

Oamenii care stau şi îşi fac conturi pe aceste platforme au o problemă. Din prima au un handicap emoţional. În primul rând, nu au încredere în ei, nu au curajul de a crea o relaţie. Pe aceste platforme nu stau neapărat tineri pentru că tinerii ies, se distrează, socializează, se duc în cluburi. Acolo sunt oameni care au 30+.

Cei care au conturi acolo, dacă îi întrebi la un moment dat o să afli că nu au găsit ce căutau. Încearcă continuu să găsească şi de multe ori îţi dai seama că după ce ai ieşit persoana nu e cea pe care o cauţi.

Dezamăgirea este enorm de mare şi va exista o perioadă în care oamenii nu vor mai intra pe platformele astea.

Nu au curajul să cunoască pe cineva din cauza unor complexe, unor frustrări.

Doar 10% vor cu adevărat să cunoască pe cineva

Perioada de pandemie a scos foarte mult frustraţi la iveală pentru că nu au mai avut unde să plece şi acolo sunt foarte multe persoane. Dintre cei care stau pe astfel de platforme, 10% sunt cei care caută să discute, să aibă cu cine vorbi, alţi 30% şi-au făcut conturi fiind căsătoriţi şi caută aventuri, 50% sunt cei cu conturi false şi au mai rămas cei 10% care cu adevărat vor să cunoască pe cineva.

Există persoane care s-au cunoscut pe internet, s-au căsătorit. Se poate. Dar asta înseamnă să accepţi totul.

Mi-am făcut cont pe TikTok. Mi se pare curios să văd comportamentul fiecărei persoane. Cu frustrările lor. Tipologii diferite.

Şansele să îţi găseşti jumătate sunt foarte mici. Poate 5%. Este o soluţie, o rezolvare temporară, dar nu aşa se rezolvă. Tot înşelat este, tot minciună se numeşte.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel