Cutremur, miercuri după-amiaza, în Timiș

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Shefali Lincoln
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Shefali Lincoln

Un cutremur cu magnitudine 3,7 s-a produs miercuri, după amiaza,  în judeţul Timiș, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 22 Februarie 2023, la ora 16:37:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, TIMIS un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.7, la adâncimea de 10 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 48km S de Timisoara, 75km NE de Belgrade, 75km NE de Zemun, 96km S de Arad, 96km E de Novi Sad, 124km SE de Szeged, 201km S de Oradea, 233km N de Nis, 235km E de Pecs, 243km NV de Craiova, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, relatează DC NEWS.

Un cutremur de magnitudine 4,1 s-a produs miercuri dimineaţa în judeţul Gorj

Un cutremur de magnitudine 4,1 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 8:25, în judeţul Gorj, la o adâncime de 15 kilometri, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Intensitate macroseismică epicentrală a fost III.

Cutremurul s-a produs la 104 km sud-vest de Sibiu, 108 km nord-vest de Craiova, 140 km vest de Piteşti, 163 km sud-est de Timişoara, 180 km sud de Cluj-Napoca, 181 km sud-est de Arad, 199 km vest de Braşov.

INCDFP a anunţat, marţi, că numărul de cutremure şi magnitudinea acestora au scăzut în ultimele zile în judeţul Gorj, după seismul din 13 februarie şi până în prezent fiind localizate 810 evenimente seismice.

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs pe 13 februarie în judeţul Gorj la o adâncime de 16 kilometri. A doua zi, a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea de 5,7, la adâncimea de 6,3 kilometri. Zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare, relatează Agerpres.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel