Curiozități despre caracatiță. Este considerată cea mai bună moluscă pentru mâncăruri

Data publicării:
Serena Repice, foto unplash
Descriere foto: Serena Repice, foto unplash

Dacă până acum știați că această moluscă este oribilă, ei bine cercetători vin cu contraziceri. Vezi câte beneficii poți obține de la o caracatiță

Potrivit filmului documentar ”Înțelepciunea caracatiței”, această specie care la prima vedere pare un extraterestu, devine o moluscă cuminte, interesantă și chiar mult mai intelligentă decât toată umanitatea la un loc. 

Carcatița este o moluscă cefalopodă, așadar capul și corpul sunt moi, lipsite de oase și schelet, cu gura în centrul celor 8 membre adesea numite tentacule.

Capul caracatiței reprezintă una dintre cele mai importante componente deoarce  fiind moale ajută să se strecoare cu ușurință prin cele mai înguste locuri. 

În ultimul timp, mulţi oameni de ştiinţă s-au întrebat dacă, cu adevărat, caracatiţele gândesc sau dacă ele ne observă şi ne pot recunoaşte pe noi. Ei bine, acum, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste fiinţe pot fi foarte inteligente, având emoţii şi personalitate proprie. 

”E greu de explicat, dar uneori te încearcă un sentiment și știi că acea creatură are ceva foarte neobișnuit . Avem de învățat de la ele . Mi-am dorit o schimbare în viața mea, iar această schimbare o pot obține doar dacă mă duc în ocean cu caracatița.”, a spus moderatorul filmului documentar, potrivit netflix. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel