Curbe de vedetă. Ce operație estetică își fac divele pentru o siluetă tip clepsidră

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Dr. Florin Juravle, chirurg estetician, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, ce presupune operația estetică de transfer al grăsimii în anumite părtți ale corpului.

Să poți folosi grăsimea depusă în exces pentru a te infrumuseța, practic să găsești o “întrebuințare” grăsimii în loc să te chinui să scapi de ea– iată un lucru  pe care sigur mulți și-l doresc!

Potrivit medicului, în general, doamnele apelează la această procedură pentru a oferi mai mult volum posteriorului, asemenea vedetelor de la Hollywood.

„Transferul de grăsime proprie  – microlipofilling este o tehnica destul de veche în chirurgia estetică și plastică. 
Acum însă a ajuns la un rafinament și o standardizare deosebită, care permit să poată fi aplicată cu o rată foarte buna de succes. Practic, grăsimea este extrasa din diferite parti ale corpului unde se afla în exces (abdomen, flancuri, coapse, genunchi etc) și poate fi “transferată” aproape oriunde este nevoie, atât la nivelul corpului cât și al feței. În al doilea rand, a crescut foarte mult rata de remanentă, ajungând până la ¾ în cazul transferului de grăsime în zona fetei și ½ în zona feselor”, explică dr. Florin Juravle, chirurg estetician. 

Ce zone putem „îngrășa”


„Transferul de grăsime proprie / microlipofilling-ul este în acest moment o procedură foarte apreciată pentru a da volum anumitor zone (sâni, fese, facial). De asemenea, este o tehnică foarte versatilă, folosita în chirurgia plastică pentru simetrizarea unor zone faciale sau corporale: gambe inegale, șolduri, față, etc. O alta “destinație” mai speciala, în care este folosită cu succes, este  pe spatele mâinii, la persoanele care, din cauza vârstei, pierd acel suport de țesut adipos și se vede excesiv vascularizația. Și nu în ultimul rând se mai folosește aceasta tehnica și în chirurgia estetica intimă”, explică medicul. 

Mai exact, cu ajutorul unei seringi, grăsimea în exces este scoasă din corp și plasată în altă zonă.


„Aceasta operație estetică are practic două faze: recoltarea grăsimii printr-o mini-lipoaspirație, apoi aceasta este special prelucrată și injectata cu microcanule în zone unde se dorește o accentuare a volumetriei sau o simetrizare. În funcție de anvergura, se poate realiza cu anestezie locală sau, daca suprafața este mare, cu anestezie generală”, a mai spus acesta. 

 

Dr. Florin Juravle, chirurg esteticianGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel