Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Timu (ANM): Vremea o să fie puțin împărțită

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Mihai Timu, meteorolog ANM, a fost invitat la interviurile DC News TV unde a vorbit despre starea vremii în minivacanța de Ziua Națională a României și în restul lunii decembrie.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre vremea lunii noiembrie. A fost o lună în care au existat episoade de ger, viscol, dar și zile în care au fost înregistrate temperaturi ridicate. Potrivit meteorologului, luna noiembrie a fost o lună a extremelor. 

„Au fost puține intervale cu vreme normală în luna noiembrie. Dacă e să ne uităm retrospectiv, putem spune că a fost o lună a extremelor. Prima jumătate a lunii a fost foarte caldă, am avut valori termice ca în plină vară. Începutul lunii noiembrie a adus și temperaturi de peste 25 de grade, pragul unei zile de vară.

La începutul lunii am avut acel episod în sud-estul țării cu instabilitate atmosferică accentuată, am avut coduri portocalii și roșii, cu acele vijelii puternice în zona Bărăganului, în județul Constanța am avut și vânt de peste 100km/h, frecvente descărcări electrice, averse ca în plină vară.

După jumătatea lunii, acest aer polar, care ne-a ocolit în mare parte din timp, a început să coboare mai mult către latitudini sudice și au fost pătrunderi reci.", a spus Mihai Timu. 

Citește continuare aici.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel