Cum trebuie să prepari corect fasolea, pentru a scăpa de balonare. Trucurile la care nu te-ai fi gândit niciodată

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Mario Popescu, nutriționist, a vorbit despre alimentele care ne balonează cel mai mult.

Balonarea este una dintre cele mai comune și întâlnite probleme digestive la tot mai multe persoane. Ea creează un disconfort abdominal destul de mare și pe lângă arsurile și gazele pe care le poate genera, ne afectează și la nivelul aspectului fizic. Astfel, există câteva alimente cunoscute pentru favorizarea acestei probleme, pe care trebuie să te oprești să le mai consumi atât de des, dacă vrei să ai un abdomen plat. 

„De multe ori, balonarea este și o condiționare genetică. În primul rând, alimentele bogate în polizaharide balonează, cum este fasolea, ovăzul, toate leguminoasele. Polizaharidele sunt un tip de carbohidrat complet, pe care organismul îl digeră mai greu, iar prin această digestie se produce această balonare, sunt niște gaze care se umflă și îți oferă un disconfort. Sunt persoane care atunci când consumă aceste alimente li se provoacă un disconfort abdominal care nu e foarte plăcut. El pate fi combătut cu alte alimente.”, a declarat Mario Popescu în cadrul emisiunii Vorbește lumea de pe Pro TV.

Citește și: Metodă inedită de sezon pentru acrit ciorbele: „Este o alternativă la borș”. Conține foarte multă vitamina C

Fasolea, în topul alimentelor car balonează

De departe, în topul alimentelor de pe această listă se clasează fasolea, spune Mario Popescu. Cu toate acestea, este vorba despre un aliment sănătos, care trebuie să facă parte din nutriția noastră, pentru că este o sursă importantă de proteine. Astfel, dacă vrei să te bucuri în continuare de ea fără a avea parte de disconfort, trebuie să o prepari corespunzător, spune specialistul. 

„Fasolea este reprezentatul tuturor leguminoaselor, pentru că este și cauza principală a balonării. În primul rând, este un aliment sănătos, pe care nu ar trebui să-l evităm, dar e important să ne ascultăm și organismul. Dacă avem probleme când o consumăm sănătos, iar balonarea persistă, ar trebui să nu o mai consumăm.

Ca să elimini riscurile balonării, ar trebui ca ea să fie fiartă în mai multe ape sau să o luăm la conservă. Când o fierbem, ar trebui să adăugăm și niște bicarbonat de sodiu, pentru că reduce aceste efecte. Un alt truc este să mai consumăm la final pătrunjel și să nu o asociem cu alte alimente bogate în proteine sau grăsimi.”, a mai spus acesta.

VEZI și: Majda, rețetă de gem cu căpșuni și banane. Se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul e delicios

Alte alimente care balonează

Lista alimentelor care produc acest disconfort digestiv continuă și cu varza, broccoli, dar și cu ceapa, toate aceste trei legume fiind, de asemenea, extrem de importante pentru o alimentație sănătoasă.

„Mai avem varza și broccoli, pe care ar trebui să le consumăm, conțin niște enzime care luptă împotriva celulelor cancerigene. Este important să știm cum să le consumăm, ar trebui să le lăsăm undeva la 15 minute, după ce le tăiem, pentru că reducem riscul balonării.

Ceapa este cea mai folosită legumă în bucătărie, dar când o consumăm crud,ă produce balonare. Ar trebui să diminuăm consumul de ceapă și să vedem dacă suferim și de alte afecțiuni care produc balonarea. 

Merele ar trebuie să le consumăm, dar dacă simțim balonarea, trebuie să diminuăm consumul. Niciodată nu trebuie consumate la prima masă din zi, pentru că pot provoca arsuri, și niciodată după masă.”, a continuat nutriționistul.

Citește și: Miturile și pericolele uriașe ale zahărului. Anca Alungulesei: „Șocul asupra organismului este diferit”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel