Cum trebuie să ne comportăm la masă. Lidia Fecioru explică: "Abia atunci începi să-ţi pui în farfurie"

Data publicării:
Captură video/ Antena 3
Descriere foto: Captură video/ Antena 3

Lidia Fecioru a devăluit cum trebuie să ne comportăm la masă, dar și care sunt cele opt lucruri pe care nu trebuie să le încălcăm. 

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3  care sunt cele opt lucruri pe care nu trebuie să le încălcăm când ne punem la masa. 

"Când ne aşezăm la masă trebuie să ne uităm măcar la cei din jur, dacă nu ştim ce trebuie să facem

Eu, de pildă, mănânc mai sărat. Cu toate astea, prima dată gust şi apoi pun sare în mâncare.

Nu merg pe principiul că sigur e sărată. Se spune că jigneşti gospodina atunci când nu apreciezi gustul. Dacă suntem cu prietenii sau cu persoanele dragi, noi ştim cum gătesc.

Rujul de pe ceaşca de cafea. Când începem să mâncăm să ne ştergem rujul. Important este să ne ştergem rujul. Nu este elegant să rămână acel ruj pe pahar.", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: "Trebuie să începem să mâncăm abia atunci când s-a aşezat stăpânul la masă"

De foarte multe ori, avem tendinţa ca atunci când cunoaştem multă lume să ciupim ceva înainte. Trebuie să începem să mâncăm abia atunci când s-a aşezat stăpânul la masă şi şi-a pus în farfurie. Dacă putem să ne abţinem, e bine. 

Discuţiile aprinse la masă. După o anumită oră, după ce bea fiecare câte 50 ml de alcool, toţi încep să vorbească în acelaşi timp şi foarte tare. Vorbesc mult toţi în acelaşi timp. E bine să porţi o conversaţie pe ton încep, iar dacă începe cearta, mai bine asculţi.

Discuţia atrage atenţia oamenilor de la masă şi de la bucuria mâncării şi petrecerii împreună. Mai bine pui muzică şi te retragi.

Pâinea la masă. Nu muşcăm din toată pâine. Rupem bucăţele mici.

Farfuria cu supă. Avem tendinţa să ducem farfuria mai sus. Trebuie să ne aplecăm şi să ne aplicăm către bol. Ne ducem către lingură. 

Când ciocnim paharul. Dacă nu cinstim pentru că suntem cu maşina, ne punem apă. Putem să ridicăm şi paharul. Nu se pune suc, ci apă.

La masă toată lumea e pe telefon. La nuntă iar cu telefoanele pe masă. Ar trebui să fie o regulă. Fără telefoane. Telefonul se ţine în geantă sau pe masă, dar nu stai pe el.", a mai spus Lidia Fecioru.

Cuvintele pe care trebuie să le folosim pentru a scăpa de o ceartă

"Se spune că, oricât am încerca să fugim de o situaţie nu putem evita. Indiferent că suntem provocaţi sau nu.

Se mai spune că, atunci când ne lovim de grosolănia cuiva, să întoarcem şi celălalt obraz. Unde scrie asta? E vreo lege? Nu!

Eu cred că cea mai mare dezarmare este să pleci şi să nu-l bagi în seamă. 

De exemplu, dacă te duci la birou şi cineva face o afirmaţie ironică de cum te îmbraci, nu te supăra. Râzi.

Nu întotdeauna suntem obligaţi să suportăm grosolănia cuiva. Pleci şi îţi vezi de treabă. Dacă vezi că este agresiv, mai ales în trafic.

Oamenii au tendinţa să fie negativi. Viaţa e mult prea scurtă ca să le mulţumeşti oamenilor că te înjură. Nu sunt de acord. Fiecare trebuie să-şi primească lecţia după cum o merită.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: "Ignoranţa este cea mai bună armă pentru a te păzi de răutatea oamenilor"

Ignoranţa este cea mai bună armă pentru a te păzi de răutatea oamenilor. Oamenii nu vor înţelege niciodată. Sunt foarte puţini cei care înţeleg şi intenţia ta bună de a-i calma.

Întotdeauna să împarţi cu prietenii, pentru că cei care vin la tine doar pentru bomboane nu sunt prieteni. Să ne înconjurăm de oameni care niciodată nu ne-ar jigni.

Oamenii au chestia asta că parcă nu le merge nimic. Asta este din propria lor frustrare. Dacă îi întrebi nici nu ştiu ce vor. Când vei ştii ce vrei, abia atunci îţi dă Dumnezeu. Cineva din jurul tău e vinovat că nu ţi-ai găsit până la o anumită vârstă un soţ?! 

Femeile trebuie să fie cu două secunde mai deştepte decât bărbaţii şi să ştiţi când să vă abţineţi. Mâine, soţul va avea altă părere. Se aplică şi soţilor. Aşa se păstrează liniştea în familie. Eşti nervos, ieşi afară. Nu da foc când e jar. 

Trebuie să asculţi mesajul partenerului, nu neapărat ce spune. Spui cael şi faci ca tine şi invers. Trebuie să ştim să avem acel moment de linişte, acel bob zăbavă. Trebuie să acceptăm unele lucruri. Cu toţii avem defecte.", a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel