Cum tratează România pedofilii și violatorii. Loredana Latiș: „Copiii abuzați au fost învățați că rufele se spală în familie”

Data actualizării: | Data publicării:
Loredana Latiș. Foto A7TV
Descriere foto: Loredana Latiș. Foto A7TV

România este blândă cu pedofilii și violatorii? Aceasta este întrebarea care a fost pusă în cadrul emisiunii ”Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi Mureșan, de la A7TV.

Invitații prezenți în cadrul Talk Showului, avocatul George Moloman, judecătorul Cristi Danileț și coach-ul (dar și victima unui abuz sexual în copilărie) Loredana Latiș, au dezbătut o problemă majoră în România, discutată mult prea puțin: pedofilia și pedepsele mici. 

 ”Împotriva copiilor din România se comit abuzuri de diverse naturi, în special fizice și sexuale, însă ce este cel mai îngrozitor sunt abuzurile în propria familie”, a spus Judecătorul Cristi Danileț  la A7TV


Loredana Latiș, unul dintre cei mai cunoscuți coach din România, are o poveste de viață dramatică. În perioada copilăriei, Loredana a trăit într-o casă cu un tată vitreg abuziv și o mamă care a închis ochii în fața atrocităților prin care fiicele sale treceau, noapte de noapte. 

 

”Alina Ilioi Mureșan: Ce preț se pune pe inocența unui copil? Costă? Nu costă? 1 din 3 copii nu spune nimănui ce s-a întâmplat. 


Loredana Latiș: Eu am fost unul din cei 3 care nu a spus nimic până în 2015. Adică până la 41 de ani. Este înfiorător. Lucrul care s-a întâmplat, abuzul sexual, a fost undeva de la 8-9 ani până la 15-16 ani. Adică foarte mulți ani și foarte de demult pentru mine. Ce este mai grav este că s-a întâmplat cu acceptul mamei mele. Și aici consider eu că avem o problemă în societatea noastră. Aici este adevărata bubă. Copiii minori care au fost abuzați au fost învățați că rufele se spală în familie.” 

Cum este văzut abuzul prin ochii legii

 


Noi nu discutăm despre cultura atingerii, motiv pentru care astăzi, în România, sunt golani care efectiv aleargă pe stradă pentru a pune mâna pe sânii sau pe fundul fetelor, pe care noi îi condamnăm în instanțele din România pentru că este considerată agresiune sexuală. Eu nu știu câți din telespectatori au aflat acest lucru” menționează judecătorul Cristi Danileț. 

 


Avocat George Moloman: ”Atâta timp cât fenomenul infracțional și mai ales acesta al abuzului sexual este în continuă creștere, noi trebuie să-l obligăm pe legiuitor să modifice legea cu toate aspectele. Pe de o parte tipicitatea infracțiunilor, pe de altă parte limitele de pedeapsă.” 

În prezent, un abuzator sexual/violator/pedofil poate lua  o pedeapsă minimă de 3 ani sau una maximă de 12 ani. Totuși, cei mai mulți ies după aproximativ 5-6 ani, din care 80% se reîntorc la vechile ”obiceiuri”. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel