Cum țineți căpușele la distanță în această vară. Avertismentul experților

Data actualizării: | Data publicării:
Capusa. Foto Pixabay
Descriere foto: Capusa. Foto Pixabay

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă petreceți ziua în natură pentru a fi în siguranță. Experții avertizează că purtarea acestui tip de îmbrăcăminte ar putea face ca căpușele să se agațe mai ușor de tine. Pentru a vedea ce nu ar trebui să porți niciodată atunci când îți petreci timpul în curte vara aceasta, citește mai departe.

Experții spun că nu ar trebui să purtați culori închise atunci când sunteți afară vara

Fie că doriți să vă relaxați în curte, să mergeți la plajă sau să găsiți un traseu de drumeție, nu este indicat să purtați haine închise la culoare. Experții au declarat pentru The New York Times că oamenii ar trebui să poarte haine deschise la culoare, astfel încât să puteți repera căpușele care s-ar putea să se fi agățat de dumneavoastră. Dacă purtați negru sau alte culori închise, gândacii paraziți pot fi mai ușor de ratat, ceea ce le oferă mai mult timp să vă sugă sângele și să vă infecteze potențial cu boala Lyme.

Experții sugerează, de asemenea, să vă băgați pantalonii în șosete și cămașa în pantaloni, astfel încât căpușele, sau alte insecte, să nu-și poată face loc în interiorul hainelor dvs. 

Experții sugerează, de asemenea, să vă pulverizați hainele pentru o protecție suplimentară

Dacă doriți să fiți foarte atent, puteți, de asemenea, să vă pulverizați hainele cu un produs chimic antiparazitar care continuă să vă protejeze hainele chiar și după câteva spălări. Potrivit The New York Times, protecția durează aproximativ șase spălări înainte de a avea nevoie de un alt strat.

Nu purtați hainele de exterior înăuntru

 Experții spun pentru The New York Times că nu ar trebui să purtați hainele de afară în interior, nici măcar pentru o scurtă pauză. Un studiu din 2016 publicat în revista Ticks and Tick-borne Diseases a constatat că dacă vă puneți hainele direct în uscător (fără să le spălați) la căldură mare timp de șase minute, veți ucide căpușele. Cu toate acestea, CDC recomandă, de asemenea, să spălați orice îmbrăcăminte de exterior timp de 10 minute la temperatură ridicată. Agenția spune că ar trebui, de asemenea, să faceți un duș în termen de două ore de la orice activitate care are loc în aer liber și să efectuați o verificare amănunțită a corpului, potrivit bestlifeonline.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel