Cum știi că ești infectat cu Salmonella. Ce e INTERZIS să mănânci la REGIM. Mulți fac greșeala asta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt

Cum știi că ai Salmonella, în plin val de alerte alimentare și produse infestate. 

În ultime vreme, tot mai multe alimente au fost retrase de la rafturile magazinelor din cauza bacteriilor sau substanțelor cancerigene pe care le conțin: de la pâine, la mezeluri, gogoși, ulei, înghețată, pomelo și multe, multe altele. 

Salmoneloza este infecția cu bacterii din specia Salmonella, care suprinde peste 2.500 serotipuri de Salmonella.

În ceea ce privește infecția cu Salmonella Enteritidis, infecțiile cu Salmonella Typhi și Paratyphi (n.r. febra tifoidă) fiind în țara noastră excepționale și în general de import.

Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

Simptomele infecției cu Salmonella - salmoneloza 

Simptomele sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale.

Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi).

Simptomele pot apărea după 6 - 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella și durează, în general, până la o săptămână. În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă iar deshidratarea atât de accentuata încât bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide și electroliți intravenos.

Procesul infecțios începe numai după ce bacteriile Salmonella, nu doar toxinele lor, ajung la nivelul tractului gastro-intestinal. Ele intră în intestinul subțire și se multiplică în peretele acestuia.

Răspunsul local la endotoxinele eliberate este enterita și tulburarile gastro-intestinale. În forma generalizată a bolii, bacteriile Salmonella trec din intestin în sânge și sunt transportate la diverse organe precum ficat, splină și rinichi, unde formează focare secundare, abcese cu formă septică.

Endotoxinele acționează în primul rând asupra sistemului vascular, lucru manifestat prin creșterea permeabilității și scăderea tonusului vaselor, ca rezultat al infecției apar și dezechilibrul reglării termice, precum frisoane, febră, vomă și diaree.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel