Cum și-a început cariera Chef Foa: Spălam chedere de frigidere sau dădeam cu buretele de sârmă pe tigăi, până am ajuns să gătesc

Data publicării:
Sursa foto: Chef Foa, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Chef Foa, Facebook

Chef Foa a povestit totul despre începutul carierei sale și a dezvăluit de unde a moștenit talentul de bucătar.

Chef Foa, juratul competiției Masterchef, de pe ProTV, a dezvăluit faptul că nu și-a trăit copilăria, ca alți copii de vârsta lui, ci a preferat se învețe secrete culinare, stând continuu în preajma mamei lui. 

"Copilăria mea este mult diferită față de copilăria de astăzi. Cunosc copii care butonează telefonul de la un an de zile; ei au acces la cu totul altceva decât aveam eu. Când eram mic, 5-6 ani, mai mult reproduceam ce vedeam la mama, încercam să fac ce gătea ea, pentru că stăteam pe lângă ea, atras de mirosuri, de culori, de curiozitatea de a afla ce se întâmplă cu preparatul pe care îl făceam împreună, cu ingredientele luate de la piață, legumele cumpărate de mine, carnea de mama. Curiozitatea asta te împinge la multe lucruri și, dacă ești atras de ce se întâmplă, te implici, iar când te implici, iese ceva bun, în principiu, la ceaun.", a declarat Chef Foa, potrivit viva.

Cum și-a început cariera bucătarul

Talentul culinar i se trage din familie, spune acesta. Chef Foa nu a așteptat nici foarte mult pentru a-și începe și cariera, startul acesteia fiind reprezentat chiar de vârsta majoratului. Acesta recunoaște faptul că nu a fost ușor și a început de jos.

"Da, mama e gospodina supremă, așa îmi place să o etichetez, dar și tatăl meu gătește. El are o răbdare, o meticulozitate incredibilă în a tăia legumele. Și frații mei gătesc, toți suntem bucătari. Eu am început să muncesc de la 18 ani și până atunci n-am gătit acasă pentru familie, pentru ai mei, căci găteau ei.

Eu găteam la locul de muncă, asta dacă nu spălam chedere de frigidere sau nu dădeam cu buretele de sârmă pe tigăi, ca să le curăț. Până am ajuns să gătesc, a trecut ceva vreme și am trecut prin diverse etape. Știi cum se zice, cizmarul n-are cizme, bucătarul e mort de foame, căci nu are mâncare în frigider. Pe atunci, eram toată ziua la muncă și nu găteam acasă. Acum, de când cu copiii, gătesc zilnic, îi răsfăț cu preparate.", a mai spus acesta.

"Lucrurile nu au fost atât de ușoare"

"Au fost foarte multe momente în care am dormit la muncă și am făcut heirup-uri. Lucrurile nu au fost atât de ușoare, nu aveai atât de multe la dispoziție, acces la informație, acces la ingrediente, și atunci trebuia să devii creativ și dispus să te adaptezi și să găsești soluții. Nu-mi făceam griji că nu pot duce la bun sfârșit sarcinile, pentru că știam pe cine mă bazez; întotdeauna pe echipă, pentru că fără echipă nu faci treabă. Am avut și momente cu emoții și tot soiul de probleme apărute, dar peste care s-a trecut repede, pentru că în fața clientului totul trebuie să fie minunat, chiar dacă în spatele cortinei se întâmplă tot soiul de urgențe, situații extreme, probleme care au nevoie de soluții.", a declarat el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel