Cum se simte Regele Charles al III-lea, după ce a fost operat. Regina Camilla, informații de ultim moment

Data publicării:
Regele Charles al III-lea, captură video YouTube
Descriere foto: Regele Charles al III-lea, captură video YouTube

Regina Camilla a dezvăluit care este starea actuală de sănătate a regelui Charles, după ce a suferit o intervenție chirurgicală.

Regele a fost însoţit de soţia sa, regina consoartă Camilla, la London Clinic din vestul Londrei, unde Kate, prinţesă de Wales, urmează de asemenea un tratament după ce a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, săptămâna trecută.

Regina consoartă Camilla a declarat zâmbitoare că regele Charles se simţea "bine" la momentul la care ea a părăsit clinica londoneză, câteva ore mai târziu, iar o sursă apropiată Casei Regale a confirmat că intervenţia medicală a avut loc şi că suveranul se simte bine.

"Majestatea Sa doreşte să le mulţumească tuturor celor care i-au trimis urări de bine în ultima săptămână şi este încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conştientizării sănătăţii publice", precizează comunicatul emis de Palatul Buckingham.

Săptămâna trecută, Palatul Buckingham anunţase că regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, urmează să fie supus unei "intervenţii corectoare" pentru o afecţiune benignă a prostatei, care este frecvent întâlnită în rândul bărbaţilor de peste 50 de ani.

Reprezentanţii Casei Regale au refuzat să spună cât timp va rămâne regele în spital, însă viitoarele sale angajamente publice au fost amânate pentru a permite o scurtă perioadă de recuperare.

De obicei, familia regală britanică nu dezvăluie detalii despre bolile cu care sunt diagnosticaţi membrii săi, considerând că toate problemele medicale reprezintă o chestiune privată, însă regele Charles al III-lea a ţinut să împărtăşească detalii despre starea sa de sănătate pentru a încuraja alţi bărbaţi care se confruntă cu simptome să se prezinte la un control medical.

Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS), administrat de stat, a anunţat că, de când a fost dezvăluit diagnosticul suveranului, numărul de vizite pe pagina sa de internet, care oferă sfaturi despre mărirea prostatei, a crescut cu 1000%.

Deşi este lipsită în general de gravitate, hipetrofia de prostată poate să ducă la o deteriorare progresivă a funcţionării vezicii urinare, precum şi la infecţii urinare, conform AFP.

Operaţia suveranului reprezintă doar una dintr-o serie de probleme de sănătate cu care s-au confruntat membrii familiei regale în ultima săptămână.

Kate, prinţesă de Wales, în vârstă de 42 de ani, se află încă în convalescenţă în spital după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pentru o afecţiune nespecificată, dar necanceroasă, iar regele Charles i-a făcut o vizită înainte de a fi internat.

O sursă apropiată Casei Regale a declarat că prinţesa de Wales "se simte bine", însă nu au fost date publicităţii informaţii referitoare la starea sa de la momentul internării, săptămâna trecută.

Kate ar urma să rămână internată până la două săptămâni este puţin probabil să îşi reia îndatoririle publice până după Paşte. Soţul ei, prinţul William, moştenitorul tronului, şi-a amânat angajamentele pentru a avea grijă de cei trei copii ai lor, prinţul George, în vârstă de 10 ani, prinţesa Charlotte, de 8 ani, şi prinţul Louis, de 5 ani.

Între timp, ducesa de York Sarah Ferguson, fosta soţie a unuia dintre fraţii mai mici ai regelui Charles, prinţul Andrew, a declarat luni că este în stare de şoc după ce a fost diagnosticată cu o formă malignă de cancer de piele.

Ducesa de York a urmat în 2023 un tratament pentru cancer de sân, inclusiv o mastectomie şi o operaţie de reconstrucţie mamară, iar de această dată a fost diagnosticată cu melanom malign după ce i-au fost îndepărtate mai multe aluniţe, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel