Cum se simte Papa Francisc după operația la colon. Analizele sunt ''satisfăcătoare'' iar evoluţia clinică ''este cea aşteptată''

Data publicării:
Papa Francisc, sursa unsplesh / autor Ashwin Vaswani
Descriere foto: Papa Francisc, sursa unsplesh / autor Ashwin Vaswani

Papa Francisc îşi continuă recuperarea, după ce a fost supus unei operaţii la colon duminica trecută, iar ultimele analize de sânge sunt "satisfăcătoare", a confirmat sâmbătă Sfântul Scaun. 

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus săptămâna trecută, la Roma, unei intervenţii chirurgicale ''programate'' pentru o inflamaţie a colonului.

Papa a fost internat la spitalul A. Gemelli din capitala Italiei, unde a suferit ''o intervenţie chirurgicală p pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului''.

Papa suferă de o inflamaţie potenţial dureroasă a diverticulilor, hernii care se formează pe pereţii aparatului digestiv şi a căror frecvenţă creşte odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre posibilele complicaţii ale acestei afecţiuni este stenoza, care este o îngustare a intestinului.

 

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a informat că ziua de vineri "a fost liniştită" pentru papa, "evoluţia clinică este cea aşteptată" şi că urmează tratamentul prescris de medici.

Puţin câte puţin papa şi-a reluat activitatea şi se plimbă pe culoarele rezervei dedicate exclusiv pontifilor de la spitalul clinic Gemelli din Roma.

Vineri după amiază, papa i-a amintit în rugăciunile sale pe medicii, infirmierii şi personalul sanitar care au grijă de pacienţi, mai ales de cei vulnerabili, notează Agerpres.

 

Duminică, papa Francisc va rosti rugăciunea Angelus de la etajul zece al spitalului.

Zilele acestea, copiii de la unitatea de oncologie de la Gemelli i-au trimis papei o scrisoare cu desene făcute de ei, pentru a-i transmite urările de recuperare rapidă.

"Dragă papa Francisc, am aflat că nu te simţi prea bine şi că eşti acum internat la spitalul nostru. Deşi nu putem să te vedem, îţi trimitem o puternică îmbrăţişare şi îţi urăm să te vindeci cât mai repede", se arată în scrisoare.

Un desen realizat de Giulia o arată pe fetiţă aşezată pe patul papei, care doarme liniştit: "Dragă papa Francisc, ascultă-mi rugăciunile. Eu simţeam cum eşti aproape de mine când eram bolnavă".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel