Cum se prepară corect ceaiul. Ai greșit în tot acest timp, spun experții

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Un expert în ceai a dezvăluit cum se prepară, de fapt, acesta.

Suntem o națiune care iubește ceaiul, iar cei mai mulți oameni au propria metodă de a pregăti ceașca perfectă de ceai. 

Unora le place să fie chiar cu lapte, în timp ce altora le place ca acesta să semene cu culoarea cărămizii. Bineînțeles, există extrem de multe discuții cu privire la faptul dacă trebuie sau nu să adăugați zahăr în ceai sau dacă ar trebui să lăsați pliculețul de plante înăuntru, timp de minute bune, notează DailyStar.

Nu este de mirare că tehnica ceaiului este atât de dezbătută, deoarece în Marea Britanie se beau zilnic peste 100 de milioane de cești de ceai. Cu toate acestea, un expert în ceai spune că s-ar putea să fi preparat greșit licoarea în tot acest timp. 

Jack McMullon a dezvăluit că mulți oameni ratează o parte esențială a procesului de preparare a infuzie. Aparent, pentru a obține cât mai multă aromă din ceai, ar trebui să îl acoperiți în timp ce se infuzează.

"Acest lucru reține mai multă căldură și menține o temperatură constantă, ceea ce permite frunzelor de ceai să se desfășoare și să elibereze aromele.", a declarat expertul. 

Pentru a pune cu adevărat în valoare ceaiul, experții sunt de acord că ar trebui să amestecați ușor pliculețul de ceai în timpul procesului de infuzare.

Cât timp trebuie infuzat pliculețul de ceai

Ei bine, totul se reduce aici la preferințele fiecăruia în materie de tărie.

Dacă vă place ceaiul negru, atunci expertul Jake sugerează să fierbeți pliculețul de ceai timp de patru minute pentru a vă satisface perfect gustul. Iar dacă îl lași mai mult timp, atunci ai putea să resimți un gust amar, neplăcut.

Gustul ceaiului depinde, de asemenea, de temperatura apei. Jack a dezvăluit că temperatura cea mai bună este între 95 și 98C.

Ce tip de lapte se pune în ceai

Cu diverse opțiuni, de la cele cu grăsime integrală, până la alternativele pe bază de plante, adăugarea unui strop nu a fost niciodată atât de dificilă.

"S-ar putea să vi se pară că ofertele degresate și cu conținut scăzut de grăsimi sunt prea apoase și nu vă oferă aceeași textură mătăsoasă și fină", a spus expertul.

"De asemenea, este puțin probabil ca acestea să echilibreze orice amărăciune. Ceaiul negru este de obicei mai puternic și mai îndrăzneț în aromă, ceea ce îl face alegerea ideală pentru ceașca de dimineață.", a continuat el.

Cu toate acestea, semidegresatele și cele integrale pot adăuga o "notă cremoasă ceaiului, făcându-l mai fin și mai bogat".

Dacă sunteți adeptul laptelui vegetal, atunci Jake vă recomandă să procedați puțin diferit. El a indicat să încălziți mai întâi laptele de soia, astfel încât ceaiul să nu se "despartă" atunci când turnați produsul.

Credeți sau nu, alegerea ceștii potrivite este vitală pentru gustul ceaiului, de asemenea.

Jack a dezvăluit: "Alegerea tipului potrivit de cană pentru a conduce căldura și a o reține în mod eficient, fără a afecta gustul, este o parte esențială în prepararea unei cești de ceai gustoase.

"Sticla, porțelanul și porțelanul sunt toate netede, neporoase și nu vor afecta gustul ceaiului dumneavoastră. Cănile mai groase vor reține căldura mai mult timp, în timp ce cănile mai subțiri și mai delicate vor pierde căldura mai repede.

Încălzirea cănii până la aproximativ aceeași temperatură ca și ceaiul înainte de a o folosi va ajuta la realizarea infuziei.", a continuat acesta.

Pentru aceia dintre voi care încă se gândesc "mai întâi laptele sau ceaiul", atunci Jack are în sfârșit câteva răspunsuri la acest subiect controversat.

"Pentru a obține cea mai bună infuzie posibilă, adăugați mai întâi ceaiul, preparați-l după gustul dumneavoastră, apoi adăugați laptele după", și-a exprimat el părerea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel