Cum scoți petele de vin roșu. Trucuri incredibile

Data publicării:
MasterTux, pixabay
Descriere foto: MasterTux, pixabay

În perioada sărbătorilor de iarnă ai mai multe șanse să verși vin roșu pe fața de masă, pe haine sau covor. Nu te panica, chiar dacă petele nu au ieșit la spălat.

Oricui i se poate întâmpla să se păteze cu vin. Acesta este doar riscul pe care ni-l asumăm dacă iubim atât de mult vinul roșu.  Nu vă temeți, petele de vin roșu nu sunt atât de dificil de îndepărtat pe cât ați putea crede, mai ales dacă acționați rapid.

Iată câteva trucuri pentru eliminarea petelor de vin roșu:

Trucul cu sare- De îndată ce vă pătați covorul cu vin roșu, ștergeți cât mai mult cu un prosop de hârtie și apoi acoperiți toată pata cu sare până când nu mai puteți vedea pata de vin roșu. Lăsați sarea să se înmoaie în pata umedă și apoi uscați-o. Pe măsură ce sarea se usucă, ar trebui să aspire pata. Apoi, pur și simplu aspirați totul.

Un amestec de peroxid de hidrogen și detergent de spălat vase - Amestecați în părți egale detergentul de spălat vase și peroxidul de hidrogen. Se toarnă amestecul peste pata de vin și se lasă să se înmoaie. Ar trebui să vedeți că pata începe să se estompeze aproape imediat. După ce ați lăsat amestecul să se înmoaie în pată, spălați îmbrăcămintea în mod normal. Acest truc funcționează cel mai bine pe hainele de culoare deschisă, deoarece peroxidul de hidrogen are tendința de decolorare.

Apa fierbinte - Se fierbe apă într-un ceainic. În timp ce fierbeți apa, găsiți un castron mare de sticlă și puneți-l în chiuvetă. Apoi întindeți porțiunea de țesătură care are pata peste bol și fixați-o cu o bandă de cauciuc. Țesătura trebuie să fie întinsă. Când apa fierbe, turnați-o de la distanță deasupra petei direct pe material. Pata ar trebui să se spele.

Oțet alb și detergent-  Acoperiți pata în oțet alb, care neutralizează pigmenții violet și roșu. Imediat după aplicarea oțetului, frecați cu detergent lichid, apoi spălați în apă fierbinte. 

Înălbitor-  Deși nu nu este recomandat să folosiți înălbitor pentru toate petele de vin, este cel mai bun pentru a scoate vinul din țesăturile albe. Pur și simplu înmuiați țesătura în înălbitor timp de aproximativ zece minute și apoi spălați-o în apă fierbinte. 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel