Cum scapi de furnicile din casă. Cele mai bune soluții

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Shardar Tarikul Islam
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Shardar Tarikul Islam

Furnicile sunt peste tot! Există peste 12.000 de specii de furnici în întreaga lume. Iată cum să scăpați de furnicile care vă invadează casa. 

Cum să scapi de furnicile de interior fără substanțe chimice

Va trebui să devii un detectiv particular al furnicilor și să urmărești furnicile pentru a vedea pe unde intră în casa ta și ce le atrage în interior. Închideți orice fisuri sau găuri și îndepărtați orice hrană și apă pe care le consumă. Amestecați o soluție 50/50 la sută de apă și oțet alb distilat pentru a șterge urmele pe care furnicile le-au urmat. Aspirați furnicile pe care le vedeți în interior și goliți recipientul afară.

Pentru a scăpa de furnicile tâmplar, trebuie să rezolvați problema care cauzează lemnul umed pe care acestea îl adoră. Reparați scurgerile, direcționați apa departe de fundația casei și adăugați ventilatoare de circulație pentru a usca zona cât mai repede posibil.

Cum să scapi de furnicile de interior cu soluții cumpărate din magazin

Înainte de a pulveriza pesticide, există metode mai puțin asertive pentru a controla furnicile fără a supune pe toată lumea din casa ta la substanțe chimice. Începeți cu capcane cu momeală pentru furnici, care pot fi plasate în apropierea zonelor cu probleme. Acestea conțin o cantitate mică de hrană amestecată cu un pesticid pe care furnicile lucrătoare o duc înapoi în colonie pentru a hrăni regina. Când regina moare, moare și colonia. Dr. Michael Potter, profesor emerit în cadrul Departamentului de Entomologie al Universității din Kentucky, sugerează să se caute momeli care conțin fipronil, imidacloprid, indoxacarb, tiametoxam sau dinotefuran.

Pentru furnicile tâmplar, Potter recomandă să se facă găuri mici în zonele afectate și să se introducă în găuri praf de acid boric cu o seringă sau un puffer, potrivit realsimple.com

Cum să preveniți infestările de furnici în interior și exterior

Cel mai bun control al furnicilor este prevenirea. Începeți prin a face curățenie în interiorul și în jurul casei dvs.

Furnicile au nevoie de apă pentru a supraviețui. Eliminați apa stătătoare, reparați scurgerile de la acoperișuri și instalații sanitare și verificați spațiile de târâre pentru umezeală.
Păstrați podelele și tejghelele curate! Scăpați de firimituri, ștergeți scurgerile și nu lăsați mâncarea așezată afară care nu este într-un recipient sigilat.
Scoateți bolurile de mâncare pentru animale de companie atunci când nu le folosiți.
Păstrați jgheaburile curate și cât mai uscate posibil. Tăiați vegetația din jurul casei.
Folosiți burlane și mastic pentru a etanșa fisurile și crăpăturile din jurul ușilor, ferestrelor și țevilor pentru a împiedica furnicile să intre în casă.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel