Cum scapi de artroză și de durerile articulare fără operație. După câte zile se vor vedea primele efecte

Data publicării:
Dr. Tarek Nazer, la Pastila de Frumusețe
Descriere foto: Dr. Tarek Nazer, la Pastila de Frumusețe

Dr. Tarek Nazer a dezvăluit care este primul pas în tratarea artrozei, dar și a altor probleme articulare.

Sezonul rece, dar și variațiile importante de temperatură devenite o obișnuință în România, determină apariția durerilor articulare. Multe dintre acestea sunt determinate de instalarea afecțiunii ortopedice numită artroză, iar deseori tratamentul recomandat de medici este intervenția chirurgicală.

Fie că sunt provocate de sedentarism, fie că sunt determinate de moșteniri genetice sau de schimbările climatice, suferințele din zona articulațiilor determină probleme de mobilitate și imposibilitatea desfășurării activităților zilnice.

„Pacienții care-mi ajung la cabinet, un procent important, acuză dureri în zona articulațiilor. Fie că ne referim la cele din zona gleznei, a cotului, șoldului, genunchilor, umărului, coloanei vertebrale sau la încheietura mâinii, disconfortul este important. De cele mai multe ori, după o consultație amănunțită, prima recomandare pe care o fac merge inevitabil către un protocol de tratament cu infiltrații intra-articulare!”, explică dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

VEZI și: Diferența dintre artroză și osteoporoză. Cum se poate trata fiecare. Dr. Tarek Nazer: „Sunt mai multe grade de afecțiune”/ EXCLUSIV

Primul pas în tratarea artrozei


Specialistul ortoped consideră că acesta ar putea fi primul pas în tratarea artrozei, iar procedura este una simplă, lipsită de riscuri majore sau de disconfort.

„Mecanismul de acțiune include reducerea reacției inflamatorii prin limitarea dilatării capilare și a permeabilității structurilor vasculare. Acești compuși limitează acumularea de leucocite polimorfonucleare și macrofage și reduc eliberarea de kinine vasoactive. Ei inhibă, de asemenea, eliberarea de enzime distructive care atacă și distruge țesutul normal. În plus, noile cercetări sugerează că pot inhiba eliberarea de acid arahidonic din fosfolipide, reducând astfel formarea de prostaglandine, care contribuie la procesul inflamator.”, explică chirurgul ortoped.

După aplicarea tratamentului, infiltrațiile au nevoie de cel puțin 24 de ore pentru a acționa. „Între aceste două intervale pacientul poate experimenta o intensificare a durerii, dar care cedează de obicei la antiinflamatorii și antialgice simple. Efectul tratamentului începe să se vadă după câteva zile și poate dura chiar și câteva luni. Numărul de infiltrații pe care le puteți primi într-un an, în general, este determinat de specialist în funcție de patologie și de istoricul medical al pacientului.”, conchide dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

Citește și: Motivul pentru care ne pocnesc aticulațiile. Dr. Tarek Nazer explică: „Poate să fie vorba de o patologie”/ EXCLUSIV

Vă invităm să urmăriți un interviu acordat de Tarek Nazer pentru Spectacola:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel