Cum scăpăm de frica de moarte. Părintele Teologos: Spun la foarte multă lume asta!

Data publicării:
Captură video - O Chilie Athonită - Bucurii din Sfântul Munte YouTube
Descriere foto: Captură video - O Chilie Athonită - Bucurii din Sfântul Munte YouTube

Părintele Teologos, de la Schitul Lacu din Muntele Athos, a vorbit despre cum putem birui frica de moarte.

'Întâi de toate trebuie să te rogi! Nu poți birui nici treaba asta dacă nu ții legătura strânsă cu Dumnezeu! Frica este un fenomen nenatural, împotriva firii, pe care prostia lui Adam a adus-o, în urma căderii omului. Dar Dumnezeu îți spune că este cu tine! Dincolo de asta, din cauza faptului că noi ne iubim pe noi înșine, chiar mai mult decât trebuie, atunci prudența se transformă în frică! Una este prudența, de exemplu nu mă duc pe marginea prăpastiei să fac pe grozavul, dar, pentru că mă iubesc pe mine încep să am temeri nejustificate.', a spus părintele Teologos.

'Aici iar ajută viața duhovnicească, pentru că mă osândesc pe mine însumi și, încet, încet, scad aceste temeri, pentru că văd adevărul așa cum este! Adevărul este Hristos și văzând Adevărul vom scăpa de temeri. Bine, dacă ajungem la măsuri mari îl vedem și în lumină necreată! Sau îl mai vedem reflectat în anumite lucruri de zi cu zi și scăpăm de bănuieli! Spun la foarte multă lume să nu ne credem gândurile.', a zis părintele Teologos.

Citește și - Ai tatuaje? Atenție ce spune părintele Pimen Vlad: Poți face aceste boli. Ne batem joc de trupul nostru frumos

'Trebuie să ne punem în minte gândul cel bun și, astfel, vom avea o stare bune în interior! Dacă pui gândul rău această răutate se răsfrânge asupra ta. Și cu viața duhovnicească, încet, încet, scapi de frica de moarte. Și dacă ajungi să înaintezi în viața duhovnicească vei ajunge chiar să îți dorești moartea. Starea omului sănătos sufletește este că nu îi e frică de moarte. Omul sfânt dorește moartea, dar nu în sens morbid, ci pentru a se bucura de fericirea veșnică! Dorește să treacă dincolo și am întâlnit astfel de cazuri. Pe când, noi, oamenii păcătoși ne este frică de moarte pentru că avem păcate nevindecate! Gândurile vor dispărea dacă nu ne încredem în ele!', a mai spus părintele Teologos.

Video

Citește și - Secretul fericirii celui mai bogat om din India. Pr. Pimen Vlad: Omul a început să plângă. Abia atunci s-a simțit împlinit



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel