Cum să tragi apa la toaletă fără să te expui la virusuri și bacterii. Doctor Mihail a oferit o serie de recomandări

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Doctor Mihail a dezvăluit, pe pagina sa de TikTok, cum putem trage apa de la toaletă în mod corect, astfel încât să ne ferim de virusuri și bacterii.

Atunci când tragem apa la toaletă, apa poate dispersa particule minuscule care conțin bacterii și virusuri în aerul din jur. Acestea pot ateriza pe suprafețele din baie, inclusiv pe periuțele de dinți, prosoape și alte obiecte. Pentru a reduce acest risc, este recomandat să închizi capacul toaletei înainte de a trage apa.

Doctorul Mihail a dezvăluit, pe pagina sa de TikTok, două metode prin care putem trage apa la toaletă în mod corect, astfel încât să nu ne predispunem la virusuri și bacterii. Fie că suntem în toaleta de acasă sau într-una publică, este important să știm că există două variante prin care putem minimiza contactul cu aerosolii care se ridică din vasul de toaletă atunci când tragem apa. O primă metodă și cea mai simplă este să lăsăm capacul. Ce de-a doua modalitate este să tragem apa fix în momentul în care suntem pe punctul de a părăsi toaleta, astfel încât să nu intrăm aproape deloc în contact cu aerosolii care ies lan suprafață. Aceste practici simple pot contribui la menținerea unui mediu igienic și la protejarea sănătății noastre și a celor din jur.

Te-ar putea interesa și: Dr. Monica Pop, mărturisiri emoționante despre lupta cu boala: „Obsesia și gândurile negative scad foarte tare imunitatea”

„Știința ne învață în ultima vreme tot felul de lucruri care par absurde și în cazul de față știința vrea să ne învețe cum să tragem corect apa de la toaletă. În esență, niște oameni de știință au publicat un studiu în care ne arată cum, atunci când tragem apa la toaletă, foarte mulți aerosoli se ridică. De ce ne interesează asta? Pentru că în aerosolii din fecale putem să găsim inclusiv virusul SARS CoV-2, virusul gripal sau alte norovirusuri. Ceea ce au constatat ei este că aerosolii din vasul de toaletă ating o înălțime de 1,5 metri în 6 secunde, ajungând undeva la 2 metri în 8 secunde.

Asta înseamnă că de acum încolo, noi trebuie să facem lucrurile într-o anumită ordine. Prima variantă este că după ce te ridici de pe toaletă, fie că ești acasă, fie că ești într-o toaletă publică, lasă capacul jos și după poți să tragi apa. Dacă nu ai un capac de toaletă, după ce te-ar ridicat, fă-ți toate lucrurile în ordine. Închide-te de nasture, pune-ți cureaua, aranjează-te și înainte să apeși pe acel buton, deschide ușa de la toaletă, apasă și fugi cât de repede poți până la chiuvetă și spală-te pe mâini. Un alt lucru și mai grav este că de multe ori luăm o perie de toaletă, tragem apa și ne aplecăm deasupra toaletei ca să curățăm vasul. Acei aerosoli se ridică imediat și în primele 3-4 secunde, toată fața ta o să fie inundată cu aerosoli care au virusuri”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihail

Cum sa tragi corect apa de la WC ????

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel