Cum să scapi de praf și mirosurile neplăcute din casă. Cele mai utile strategii

Data publicării:
Curățenie, sursa pixabay
Descriere foto: Curățenie, sursa pixabay

Prevenirea și eliminarea prafului și a mirosurilor din casă este floare la ureche dacă știi cum să faci acest lucru. Aveți nevoie doar de echipamentul potrivit și de câteva strategii pentru a vă menține gospodăria fără praf și mirosuri.

Ștergerea prafului în casă poate părea uneori o sarcină fără sfârșit, dar nu vă faceți griji - este o bătălie pe care o puteți câștiga. Praful este alcătuit din particule de piele moartă, păr de animale de companie, acarieni și polen, printre altele, așa că nu este de mirare că neștergerea prafului de pe suprafețe poate duce la mirosuri neplăcute, precum și la un aspect inestetic. Îndepărtarea eficientă a prafului și prevenirea acestuia pot rezolva orice problemă cu mirosurile nedorite și vă pot lăsa cu o casă sănătoasă și fără alergeni.

Cum să eliminați praful și mirosurile dintr-o cameră

În mod ideal, acești pași ar trebui urmați de una sau două ori pe săptămână pentru a menține un mediu sănătos, fără alergii - și care să miroasă bine, de asemenea! Începeți întotdeauna rutina de ștergere a prafului în partea de sus a camerei, cu cele mai înalte obiecte de mobilier, coborând în jos.

Pentru rafturi și suprafețe dure

O cârpă sau un ștergar umed este mai eficient decât unul uscat, deoarece va reține praful în loc să îl mute. Alternativ, un ștergător cu pene de struț va da rezultate bune, deoarece încărcătura electrică a penelor atrage praful fără a-l împrăștia înapoi în cameră.

Pentru tapet și zugrăveli

Folosiți un burete de cauciuc uscat pentru a îndepărta praful, deși ștergătoarele de praf și un agent de curățare blând vor funcționa bine și pe zugrăvelile lucioase și pe plinte.

Pentru covoare și mochete

Un aspirator va fi cea mai bună armă în lupta împotriva prafului. Aspirați după ce ați șters praful pentru a prinde orice murdărie care se desprinde și pentru a elimina mirosul de mucegai.

Pentru perdele și tapițeria scaunelor

Folosiți setarea joasă a aspiratorului și peria.

Podele dure sau vinil

Podelele dure sau vinilul ar trebui mai degrabă curățate cu mopul decât măturate cu o perie uscată, deoarece acest lucru va împiedica praful - și mirosul de mucegai - să revină imediat.

Pentru alte suprafețe

Folosiți un detergent parfumat pentru a insufla în încăperile dvs. un parfum care vă place sau adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat - poate lămâie sau arbore de ceai - în praful umed pe care îl folosiți pentru a șterge praful de pe mobilă.

 

Cum să prevenim praful și mirosurile

Ștergerea frecventă a prafului rezolvă problemele existente în casa dumneavoastră, dar există o mulțime de modalități prin care puteți reduce riscul de reapariție a prafului și a mirosurilor.

Deschideți ferestrele cât de des puteți

Puritatea aerului este importantă atât pentru prevenirea prafului, cât și pentru dezodorizare. Pe vreme rece, deschideți ferestrele timp de 10 minute pentru a obține o scurtă adiere de aer proaspăt.

 

Schimbați toate filtrele

Schimbați filtrele din sistemul de ventilație, de aer condiționat sau de încălzire, deoarece acestea pot adăposti praf și îl pot expulza înapoi în aer.

Folosiți un ventilator

Atunci când gătiți sau folosiți baia, angajați un ventilator extractor pentru a redirecționa grăsimea, murdăria și mirosurile în exterior.

Stropiți perdelele și mobilierul moale cu un dezodorizant pentru țesături în fiecare săptămână

Spălați țesăturile detașabile în mașina de spălat pentru a îndepărta praful sau trimiteți-le la curățătorie cel puțin o dată pe an.

Puneți parchet dur în loc de mochetă

Tapițeria și covoarele sunt cele mai mari adăposturi de praf și mirosuri, așa că luați în considerare înlocuirea canapelei cu un model din piele, montarea unei pardoseli dure în loc de covor sau schimbarea perdelelor cu jaluzele, potrivit cleanipedia.com

Schimbați-vă lenjeria de pat o dată pe săptămână, ori de câte ori este posibil

Pentru a reduce riscul apariției acarienilor, folosiți o husă de saltea hipoalergenică.

Duceți gunoiul la gunoi în mod regulat

Scoateți gunoiul în mod regulat, nu doar atunci când tomberoanele sunt pline.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel