Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Data actualizării: | Data publicării:
Gândaci, sursa pixabay/
Descriere foto: Gândaci, sursa pixabay/

Mai mari sau mai mici, cu aripi sau fără, atunci când ne gândim la gândaci de bucătărie e imposibil să nu ne strâmbăm cu dezgust, dar și groază. Există câteva remedii simple care vă ajută să preveniți apariția gândacilor.

Nu trebuie să căutați ingrediente peste tot, deoarece le puteți găsi pur și simplu în bucătăria dumneavoastră. Luați doar niște apă fierbinte și amestecați cu oțet de mere, ștergeți faianța și gresia, curățați în jurul blaturilor cu această soluție.Turnați-o în scurgerea chiuvetei din bucătărie și lăsați-o să acționeze pe timpul nopții. Acest lucru va dezinfecta țevile și scurgerea și va împiedica apariția gândacilor.

Apă caldă cu lămâie și bicarbonat de sodiu

Un alt truc ușor de bucătărie pe care îl puteți folosi pentru a ține la distanță gândacii este amestecarea unei lămâi, cu  două linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă fierbinte. Amestecați bine și turnați în gurile de scurgere sau spălați zona de sub chiuvetă  cu această soluție pentru a opri înmulțirea gândacilor în bucătărie.

 

Uleiuri esențiale


Dacă ați folosit aceste uleiuri pentru îngrijirea pielii sau în alte scopuri de vindecare, atunci ați fi uimit să aflați că uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de mentă și cel de lavandă, pot ajuta la ținerea la distanță a insectelor. Pur și simplu pulverizați câteva uleiuri esențiale în jurul bucătăriei și al dulapurilor și lăsați aroma să își răspândească magia.

 

Castraveții


Această legumă delicioasă, dar hidratantă, are un gust uimitor, dar știați că gândacii găsesc esența și aroma castraveților dezgustătoare!? Da, acest lucru este adevărat și păstrarea câtorva felii în jurul locurilor în care găsești gândaci îi poate ține departe de bucătăria ta.

 

Scorțișoara

Acest condiment poate ține la distanță gândacii, esența puternică de scorțișoară poate împiedica aceste insecte să se urce pe plăcile și dulapurile din bucătărie. Trebuie doar să presărați niște pudră de scorțișoară proaspăt măcinată în jurul bucătăriei, potrivit indiatimes.com

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel