Cum să redecorezi casa cu un buget mic. Oana Boghiu, arhitect visuri la cheie: „Le putem folosi pe post de sertare într-o bibliotecă” / EXCLUSIV

EXCLUSIV

Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie, ne oferă câteva idei extrem de folositoare, dacă dorim să ne redecorăm casa, dar dispunem de un buget restrâns.

Redecorarea casei înseamnă, de cele mai multe ori, un buget destul de mare și multe bătăi de cap. Cum ar fi totuși dacă am putea transforma această activitate stresantă într-una extrem de distractivă și realizată cu o sumă mică de bani? Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie, ne învață cum putem face asta.

SPECTACOLA: Redecorarea casei înseamnă, de cele mai multe ori, o investiție majoră. Așadar, aș vrea să ne oferi câteva sfaturi prin care putem realiza acest lucru, dar cu un buget mai restrâns. În primul rând, aș vrea să le dăm cititorilor niște idei prin care pot recondiționa lucrurile mici, care nu le mai sunt de folos, în adevărate elemente decorative. Putem face asta de unii singuri?


Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie: Într-adevăr, așa este. Dar dacă celor care ne urmăresc le place stilul boho, le pot oferi câteva tips and tricks de cum pot face din obiecte pe care le au în casa câteva decorațiuni foarte drăguțe, cum ar fi: dacă au prin casă un borcan, o vază sau chiar un ghiveci pe care doresc să îl personalizeze, cu ajutorul unui pistol de lipici și niște sfoară, pot face un suport de agățat pe care îl pot pune pe balcon sau chiar și în casă. Pot urmări videoul pe care l-am făcut împreună cu fetița mea. Este o activitate foarte interesantă, chiar și pentru copii.


SPECTACOLA: În ziua de astăzi ne orientăm atenția spre obiectele de mobilier, decorative, din magazinele destul de scumpe, de renume. Am putea, în schimb, să le achiziționăm de la second hand și să le prelungim viața?


Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie: Cu siguranță. Pot fi recondiționate și chiar dacă au un stil clasic, ele pot fi cu ușurință integrate într-o amenajare modernă, contemporană, ca niște piese statement. Chiar recomand inițiativele de genul acesta, pentru că astfel poți avea în casă piese de mobilier unicat.


SPECTACOLA: Cum punem în evidență o încăpere, cu puține elemente decorative? Dar dacă avem un obiect prețios, cum îl scoatem din anonimat?


Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie: Eu sunt adepta “less is more”, deci da, putem pune în evidență o încăpere cu puține elemente decorative și este și mai ușor de păstrat ordinea. Dacă vrem să evidenți un obiect prețios, ideal ar fi să nu mai punem și alte obiecte în jurul lui și, dacă spațiul ne permite, să îl luminăm printr-un lampadar sau o aplică.


SPECTACOLA: Daca ne dorim totuți o schimbare mai mare în casă, cum ar fi înlocuirea mobilierului, dar nu avem bugetul necesar pentru a realiza acest lucru, ce ar trebui să facem? Putem obține rezultatul dorit prin redecorarea mobilierului deja existent? 


Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie: Oh da! Însă, dacă fronturile dulapurilor sunt deteriorate și nu mai pot fi recondiționate, putem opta și pentru înlocuirea fronturilor, soluție care cu siguranță este mai ieftină decât înlocuirea întregului dulap. Și rezultatul va fi cu siguranță unul cu totul și cu totul altul.


SPECTACOLA: Ce rol au florile în acest proces de reamenajare? Crezi că acestea ar putea ține locul obiectelor decorative, până când bugetul ne va permite să cumpărăm tot ce ne dorim?


Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie: Eu iubesc florile în ghiveci, chiar mi se par o variantă foarte frumoasă de cadou. Plantele îmbracă o încăpere și îi dau un aer călduros, aș putea spune că sunt touch-ul final pe care îl poți da unei camere.


SPECTACOLA: Putem folosi cutiile vechi, drept spații de depozitare moderne? Dacă da, cum putem să le facem să fie cât mai atractive și în pas cu noile tendințe?


Oana Boghiu, arhitect Visuri la cheie: Întotdeauna avem nevoie de spații de depozitare, așa că dacă avem cutii în stare funcțională, de ce să le aruncăm?! Nu ne place modelul, o putem vopsi într-o culoare uni și uite așa le putem folosi pe post de sertare într-o bibliotecă, spre exemplu.

Citește și: Cum să obții o cameră mai luminoasă. Cristina Joia, designer Visuri la cheie, vine cu cele mai practice sfaturi / EXCLUSIVGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 18 sep 2022, 13:13 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience