Cum să prăjești perfect porumbul la grătar. Sfaturi despre cum să îl cumperi și să îl decojești

Sursa foto: unsplash, autor Robert Krčmar
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Robert Krčmar

Nimic nu este mai interesant decât să te bucuri de produse de vară coapte și delicioase, iar porumbul proaspăt cules este întotdeauna favoritul tuturor. De fapt, unii ar putea spune că nu ești cu adevărat la un grătar în curte dacă nu există un platou plin de porumb copt. Adevărata frumusețe a porumbului pe știulete este că este accesibil, ușor de făcut și poate fi preparat în nenumărate moduri. Și, deși puteți fierbe sau coace porumbul pe știulete, nu există nimic mai gustos decât atunci când este perfect prăjit. Iată câteva sfaturi utile de care să țineți cont atunci când alegeți, decojiți și prăjiți porumbul pe știulete.

Cum să cumpărați porumb

Pe parcursul lunilor de vară, fiecare piață are o expoziție înaltă de porumb proaspăt cules, încă în coajă. Multe piețe pun la dispoziție o găleată pentru a putea decoji porumbul chiar în acel moment, înainte de a-l cumpăra, dar dacă plănuiți să decojiți porumbul acasă, există câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți:

Căutați boabe mari: Dacă simțiți boabe ferme și pline prin coaja porumbului, este un indiciu că porumbul este proaspăt și va avea o aromă delicioasă și dulce.
Căutați ciucurii maro, lipicioși: Ați putea crede că ciucurii maro și mătăsoși din vârf înseamnă că porumbul nu mai este bun, dar acesta este de fapt un semn că este perfect proaspăt. Veți dori să evitați orice porumb care are ciucurii uscați sau negri.
Alegeți coji verzi și strălucitoare: Porumbul cu coji strânse, de un verde strălucitor sunt cele mai proaspete. Este posibil să observați chiar că învelișul este ușor umed și greu - acesta este un bun indiciu că porumbul a fost proaspăt cules.

Cum să decojiți porumbul

Deși există mai multe moduri de a decoji corect porumbul, unele metode durează mai mult decât altele. Cel mai eficient mod de a decoji porumbul este de a separa în două ciucurii mătăsoși din partea de sus și de a începe decojirea. Odată ce ați rupt cojile până jos, pur și simplu rupeți-le de pe știulete și aruncați-le. În cele din urmă, trageți ușor de pe știulete restul șnururilor mătăsoase de pe știulete și atunci sunteți gata să începeți să îl gătiți!

Cum se prăjește porumbul la grătar

Pregătirea porumbului la grătar este incredibil de simplă și nu durează aproape deloc, în funcție de modul în care îl pregătiți. Unii oameni adoră porumbul prăjit sau uns cu unt. Alții ar putea alege să-l prăjească pur și simplu la grătar în folie și să se bucure de dulceața naturală fără ingrediente suplimentare. Iată câteva moduri de a vă bucura de porumb la grătar pe tot parcursul verii.

Puneți porumbul în folie de aluminiu

Așezați o bucată lungă de folie de aluminiu pe o foaie de copt și așezați spicele de porumb deasupra. Faceți un amestec de unt topit, pudră de usturoi, sare de mare și piper negru și acoperiți generos porumbul cu ajutorul unei spatule de silicon. Îndoiți folia de aluminiu în jurul porumbului și înfășurați-o bine, astfel încât să nu se scurgă nimic. Porniți grătarul la foc mediu-jos și puneți porumbul pe el timp de aproximativ 30 de minute. După ce scoateți porumbul de pe grătar, aveți mare grijă să lăsați aburul să iasă din folie înainte de a-l servi.

Porumb la grătar

Preîncălziți grătarul la 400 de grade și așezați spicele de porumb direct pe grătare. Întoarceți porumbul la fiecare două minute, până când este complet carbonizat - acest lucru ar trebui să dureze aproximativ opt minute. Scoateți porumbul de pe grătar și ungeți-l cu unt și sare de mare, sau savurați-l ca atare.

Grătarul de porumb în coajă

Preîncălziți grătarul l și așezați porumbul în coji direct pe grătare. Lăsați porumbul pe grătar timp de trei minute pe fiecare parte, până când cojile încep să se rumenească ușor. Scoateți porumbul de pe grătar și lăsați-l să se răcească înainte de a curăța cojile și de a-l servi, potrivit realsimple.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 03 aug 2022, 22:28 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience