Cum să obții cel mai pufos chec cu lămâie 

Data actualizării: | Data publicării:
Massimo Adami, foto unplash
Descriere foto: Massimo Adami, foto unplash

Acest chec cu lămâie este un desert lejer, răcoros, care se poate servi în orice anotimp,  alături de o limonadă sau un ceai rece. Gustul sau inconfundabil și textura pufoasă îl vor face irezistibil. 

Ingrediente:

5 ouă, 150 g făină, 120 g zahăr pudra, coajă de la o lămâie și sucul de la o jumătate de lămâie, miezul de la o păstaie de vanilie, o lingură de ulei de cocos sau puțin unt, două linguri de apă și puțină sare.

Mai întâi se separă ouăle, iar albușurile se bat bine de tot cu un vârf de cuțit de sare și cu zahărul pudră.

Separat, freacă gălbenușurile împreună cu uleiul și apă, apoi adaugă-le peste spumă făcută din albușuri și amestecă până obții o cremă omogenă.

Adaugă făina în ploaie, amestecând ușor, de sus în jos, cu o paleta de silicon sau o lingură de lemn. E foarte important ca mișcările să fie lente, astfel încât să păstrezi aerul în compoziție pentru a obține, la final, un chec pufos.

Treptat, amestecând ușor, adaugă și celelalte ingrediente.

Unge o tavă medie cu uleiul de cocos sau cu puțin unt și toarnă compoziția în aceasta.

În cuptorul preîncălzit, se lasă la copt 20-25 de minute la foc mediu.

După ce scoți tava din cuptor, lasă checul să se răcească puțin înainte să îl scoți din tavă. Îl poți servi ca atare sau pudrat cu puțin zahăr.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel